Amerika'dan İsrail'e silah 'yasağı' gündemde

img
Amerika'dan İsrail'e silah 'yasağı' gündemde YDH

ABD Temsilciler Meclisi'nden bir grup Demokrat Partili, Biden'a İsrail'in Refah saldırısının Washington'un askeri yardımının uluslararası hukuka uygun olarak kullanılması şartını ihlal edebileceğini bildirdi.




YDH - ABD Temsilciler Meclisi'nden bir grup Demokrat Partili, Başkan Joe Biden'a İsrail'in Refah'ı işgal etmesinin ABD'nin askeri yardımının uluslararası hukuka uygun olarak kullanılması şartını ihlal edebileceğini söyledi.

Bu durum Biden yönetimi üzerinde, saldırıya devam etmesi halinde işgal rejimine yapılan yardımların askıya alınması yönünde yeni bir baskı oluşturuyor.

Axios'un aktardığına göre 30'dan fazla Demokrat Partili Temsilciler Meclisi üyesi, Joe Biden'a gönderdikleri mektupta, geçen ay imzaladığı ve ABD'den yardım alanların uluslararası hukuka uyacaklarına dair 'inandırıcı ve güvenilir yazılı güvenceler' vermelerini gerektiren genelgeye atıfta bulundu.

Temsilciler, Refah'a yönelik işgalin, sivillerin korunmasına yönelik 'inandırıcı bir planın yokluğuna' dikkat çekerek, söz edilen muhtırayı 'büyük olasılıkla ihlal edeceğini' savundu.

Öte yandan siyasiler, Biden'a 'ABD'den yardım alan herkesin muhtırada talep edilen taahhütlerden sorumlu tutulmasını sağlamak için elinizdeki her aracı kullanın' çağrısında bulundu.

Mektubu imzalayanlar arasında Temsilciler Joaquin Castro, Jamie Raskin ve Jan Schakowsky, pek çok kıdemli Demokrat ve Biden'ın yakın müttefikleri yer alıyor.

Daha önce Demokratlar ve Biden yönetimi, bir milyondan fazla Filistinlinin yaşadığı kentin işgalinin bir insan hakları felaketine yol açabileceğine dair endişelerini dile getirmişti.