İsrail ordusundaki komutan kaybı kritik düzeyde

img
İsrail ordusundaki komutan kaybı kritik düzeyde YDH

Çok sayıda saha komutanını kaybeden İsrail ordusu sansür politikasına rağmen ordudaki işleyişin kritik olduğunu raporladı.




YDH- Beyrut merkezli el-Meyadin kanalının haberine göre, İsrail medyası Perşembe günü, 7 Ekim'den bu yana Gazze'deki çatışmalarda onlarca tugay komutanı, takım komutanı ve bölük komutanının öldürüldüğünü bildirdi.

İsrail medyasının rejimin sansür mekanizmasının izniyle yayımladığı verilere göre ölenler arasında dört tugay komutanı, altı komutan yardımcısı, 39 müfreze komutanı, 13 bölük komutanı ve iki harekât subayı bulunuyor.

İsrail medyası ayrıca kayıplar arasında yedi yedek komutanın daha olduğunu vurgulayarak İsrail ordusunun komutanlık pozisyonlarını doldurmak için yoğun çaba sarf ettiğini vurguladı.

Bu sayım, General Herzi Halevi'nin İsrail ordusunun "Gazze savaşında büyük bir bedel ödediğini, komutanlarını ve savaşçılarını kaybettiğini" teyit etmesinden kısa bir süre sonra geldi.

Benzer bir bağlamda, rejim medyası İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşının rejim güçlerine dayanılmaz kayıplara mal olduğunu vurguladı. 

Haberde, İsrail medyası tarafından verilan rakamların rejimin uyguladığı askeri gizlilik ve sansür  politikası çerçevesinde yayımlandığına dikkat çekildi. 

İsrail web sitesi, 7 Ekim'den bu yana 475'i kritik durumda olmak üzere 3 bin 30 işgal askerinin yaralandığını ekledi. Bu 3 bin 30 askerden 1453'ü Gazze'deki kara çatışmalarında yaralandı ve bunlardan 303'ünün durumu kritik. 

Rejimin Lübnan sınırında yaşanan savaşta verdiği kayıplara dair hiçbir ayrıntı açıklamaması dikkat çekici bulunuyor.

Raporda 545 İsrail askerinin operasyonel kazalarda, 24'ünün açık ateş ihlallerinde, 54'ünün "dost ateşi" olaylarında, 31'inin araç kazalarında, 45'inin çeşitli olaylarda ve geri kalan 391'inin de zırhlı araçlar, savaş yöntemleri, silahlar ve makineli tüfeklerin karıştığı çeşitli kazalarda yaralandığı belirtildi. 

İsrail "Ulusal Sigorta Enstitüsü" de 7 Ekim'den bu yana yaralı sayısının arttığını belirterek önümüzdeki günlerde ölü sayısının daha da artmasını beklediğini açıkladı.



Makaleler

Güncel