İsrail'in Lübnan sınırındaki yerleşimleri isyanda

img
İsrail'in Lübnan sınırındaki yerleşimleri isyanda YDH

İsrail medyası, Lübnan sınırındaki yerel makamların kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmemesi nedeniyle rejim yetkililerine karşı öfkesinin arttığını bildirdi.




YDH - İsrail basınında yer alan haberlere göre Lübnan ile sınır bölgesindeki yerel yetkililer giderek daha sabırsız hale geliyor ve verilen sözlerin tutulmamasından duydukları hayal kırıklığını dile getiriyor.

Yediot Ahronot'a göre, Lübnan sınırından tahliye edilen yerleşimciler hala kendi yerleşim yerlerinden kayda değer ölçüde uzakta ve beş aydır rejim yetkililerinden yanıt bekliyor.

Gazete ayrıca, sınırda boşaltılan yerleşim birimlerinin başkanlarının, akıbetlerine dair uzun süren belirsizlik, hayal kırıklığı ve endişe döneminin ardından pazar günü bir araya gelmelerinin planlandığını bildirdi.

Şlomi Konseyi Başkanı, "Kudüs'e gitmeli ve cevaplar talep etmeliyiz, zira terk edildiğimizi ve hükümetin bizi görmezden geldiğini hissediyoruz," ifadelerini kullandı.

Mateh Aşer Bölge Konseyi Başkanı ve Cephe Forumu lideri Moşe Davidoviç ise "Bize verilen sözler suya yazılmış gibi görünüyor ve devlet, sanki savaş yokmuş gibi devam eden çatışmaların ortasında kendilerini terk edilmiş ve belirsiz hisseden iş sahipleri, çiftçiler ve yerleşimciler için engeller yaratmakta ısrar ediyor," diye konuştu.

Bununla beraber gazete, son aylarda Lübnan'dan sık sık roket, tanksavar mermisi, havan mermisi ve intihar uçağı fırlatılmasıyla 'kuzeyin amansız bir çatışma içine girdiğini' vurguladı. Sonuç olarak, şu anda bir 'güvenlik kordonunu' andıran bölge büyük ölçüde terk edilmiş durumda ve bu da bölgedeki hakim tehdit ve istikrarsızlığın altını çiziyor.

Lübnan direnişinin son operasyonlarını hatırlatan gazete, özellikle "Hizbullah dün öğleden sonra, perşembe günü, Metulla'daki konutları hedef alan iki tanksavar füzesi fırlattı," ifadelerine yer verdi.

Gazetenin haberine göre ayrıca, el-Celil'e yönelik yaklaşık 30 roket mermisinden oluşan büyük bir yaylım ateşinin ardından Dov Dağı (işgal altındaki Şeba Çiftlikleri) ve Cebel eş-Şeyh'e tanksavar füzeleri fırlatıldı.



Makaleler

Güncel