Yemen’den Amerikan savaş gemilerine 32 İHA ile saldırı

img
Yemen’den Amerikan savaş gemilerine 32 İHA ile saldırı YDH

Sanaa hükümetine bağlı Yemen ordusu, Amerika’ya ait bir ticari gemi ile rejimin savaş gemilerini İHA ve füzelerle vurdu.




YDH- Sanaa hükümetine bağlı Yemen ordusunun sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, Yemen deniz kuvvetleri ile İHA kuvvetlerinin iki ayrı operasyonla Amerika’ya ait bir ticari gemi ile savaş gemilerini vurduğunu açıkladı.

Tuğgeneral Yahya Seri, Yemen ordusunun ilk operasyonunda Amerika’ya ait Propel Fortune adlı ticari geminin Aden Körfezi’nde füzelerle vurulduğunu açıkladı.

İkinci operasyonun ise bölgedeki Amerikan donanmasına yapıldığını belirten General Seri, Amerikan rejimine ait savaş gemilerinin 32 kamikaze insansız uçakla vurulduğunu söyledi.

Amerikan Merkez Kuvvetleri Komutanlığı (CENTCOM) da dün yerel saatle 15.55’te Yemen ordusunun Propel Fortune adlı gemiye attıkları balistik füzelerin isabet etmediğini belirtti.

Yemen ordusunun, Amerikan rejimine ait savaş gemilerine yaptığı insansız uçak saldırılarına dair de açıklama yapan Amerikan Merkez Kuvvetleri komutanlığı, Yemenlilerin 15 insansız uçağını Aden Körfezi’nde düşürdüklerini öne sürdü.