Hizbullah'tan İsrail'in kuzeyine onlarca roket saldırısı

img
Hizbullah'tan İsrail'in kuzeyine onlarca roket saldırısı YDH

İsrail'in güney Lübnan'daki köylere ve sivillerin evlerine yönelik saldırılarına karşılık olarak Hizbullah onlarca Katyuşa roketi ateşledi; yaylım ateşinden birinde 35'ten fazla roket atıldığı bildirildi.




YDH- İsrail merkezli Yediot Aharonot gazetesine göre, Pazar sabahı, İsrail'in kuzeyindeki Yukarı Celil'de bulunan bir düzine kadar yerleşim birimine Güney Lübnan'dan art arda ağır roket atışları yapıldı.

İsrail, Meron Celil Bölge Merkezi dahil pek çok noktasında roket uyarı işaretlerini etkinleştirdi.

Cumartesi gecesi Khirbet Selm'deki bir eve düzenlenen ve bir ailenin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı örnek gösteren Hizbullah, "İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki köylere ve sivillerin evlerine yönelik saldırılarına karşılık olarak... onlarca Katyuşa roketi" attığını belirterek saldırıyı üstlendi. 

Sosyal medyada dolaşan görüntülerde Meron yakınlarında roketlerin düştüğü bir dağın yamacından dumanların yükseldiği görülüyor.

Yukarı Celil'deki yaylım ateşinden kısa bir süre sonra Lübnan medyası güney Lübnan'daki Hebbariyeh ve Kunin kasabalarına topçu ateşi açıldığını bildirdi.

Lübnan merkezli el-Cezera gazetesi, İsrail askeri karakollarına yalnızca tek bir saldırıda en az 36 roket atıldığını bildirdi.

 

 



Makaleler

Güncel