İsrail rejimi Filistin Direnişi karşısında çaresiz

img
İsrail rejimi Filistin Direnişi karşısında çaresiz YDH

Gazze Şeridi'ndeki direnişçilerin tünel çatışmaları, keskin nişancılık ve bombalama eylemleri karşısında İsrail rejiminin çaresiz kaldığı bildiriliyor.




YDH- El-Meyadin’in bildirdiğine göre, Filistin Direnişi Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerine karşı tüm eksenlerde nitelikli askeri operasyonlara devam ediyor.

El-Meyadin, Filistin Direnişi’nin, İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'ne girmesine karşı koymaya devam ettiğini, İsrail ordusuyla her eksende şiddetli çatışmalara girdiğini, saflarına ve araçlarına ağır kayıplar verdirdiğini kaydetti.

Hamas'ın askeri kanadı el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta bulunan Beni Suheyla'da bir İsrail piyadesine karşı bubi tuzaklı bir evi havaya uçurarak askerlerin bir kısmını öldürdüğünü ve yaraladığını duyurdu.

El-Kassam Tugayları, bir tünelin içinde başka bir kuvvetle çatışmaya girdiğini, operasyonun İsrail askerlerinin ölümü ve yaralanmasıyla sonuçlandığını açıkladı.

El-Kassam Tugayları, Han Yunus'taki Beni Suheyla operasyonunda istihkam birliğinden bir İsrail askerinin de başından vurulduğunu bildirdi.

İslami Cihad hareketinin askeri kanadı Kudüs Tugayları da İsrail ordusu tarafından istihbarat görevlerinde kullanılan bir insansız hava aracının Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki el-Bureyc'in kuzeydoğusunda düşürüldüğünü açıkladı.

Kudüs Tugayları ayrıca, Gazze Şehri'nin doğusundaki ez-Zeytun'da ilerleme eksenindeki İsrail ordu mevzilerini ve yoğunlaşmalarını vuran havan topu ateşi görüntülerini de yayınladı.

El-Aksa Şehitleri Tugayları, savaşçılarının ez-Zeytun Mahallesi’nin güneyindeki ilerleme ekseninde İsrail askerleriyle uygun silahlarla şiddetli çatışmalara girdiğini doğruladı.

Grup, savaşçılarının ez-Zeytun Mahallesi’nin güneyindeki 10. Sokak'ta İsrail askerlerinin toplandığı bir yeri havan toplarıyla bombaladığını da ekledi.

Han Yunus'un batısındaki ilerleme ekseninde, el-Aksa Şehitleri Tugayları da işgal askerlerini ve araçlarını ağır kalibreli havan mermileriyle bombaladı ve aynı ilerleme ekseninde bir İsrail Merkava tankını R.P.G. mermileriyle hedef aldı.

Han Yunus son günlerde İsrail askerlerine yönelik pusu ve nitelikli saldırılara sahne oldu.

El-Kassam Tugayları dün, şehrin eksenlerinde hedef alındıktan sonra İsrail ordusuna ait araçların kalıntılarının video görüntülerini yayınladı.

Tugaylar, savaşçılarının Gazze Şehri'ndeki ez-Zeytun Mahallesi’nin güneyinde istihbarat görevi yürüten iki İsrail ‘Quadcopterini’ ele geçirmeyi başardığını duyurdu.

Kudüs Tugayları, Filistin Mücahitler Hareketi'nin askeri kanadı Mücahitler Tugayları ve Abdülkadir el-Hüseyni'ye bağlı gruplarla birlikte dün düzenlediği ortak operasyonda ez-Zeytun Mahallesi’ndeki "Ebu Ereban" bölgesinde toplanan İsrail askerlerini ve araçlarını "107" roketiyle hedef aldı.

Kudüs Tugayları'nın askeri medyası, Tugaylar’a bağlı savaşçıların Gazze Şeridi'nin merkez vilayetinin doğusunda İsrail askerlerinin toplandığı yerlere yönelik topçu ve roket saldırılarını belgeleyen görüntüler yayınladı.

İsrail rejimi, Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıda bir subayının daha öldüğünü kabul etti. "Yayınlanması için izin verildi" başlığı altında, ölen subayın Amishar Ben David olduğu belirtilerek, binbaşı olduğu ve özel kuvvetlerde komando olarak faaliyet gösterdiği çalıştığı açıklandı.

İşgal ordusu 7 Ekim 2023'ten bu yana 247'si kara çatışmalarında olmak üzere 589 subay ve askerin saflarında öldürüldüğünü resmen kabul etti.



Makaleler

Güncel