İsrailli analist: Hizbullah ağır bedel ödetiyor

img
İsrailli analist: Hizbullah ağır bedel ödetiyor YDH

İsrailli analist Amir Bohbot, İsrail rejiminin Hizbullah karşısında ağır bedeller ödediğini söyledi.




YDH- İbranice yayın yapan Walla News’in askeri analist Amir Bohbot, 7 Ekim’den sonra Hizbullah’ın operasyonları sonucu Lübnan sınırındaki İsrail yerleşimlerinde ve askeri üslerinde yaşanan kayıplara dikkat çekti.

İsrailli askeri analist Amir Bohbot, Hizbullah’ın saldırıları sebebiyle kuzeydeki İsrail yerleşimlerinde toplumsal ve ekonomik hayatın durduğunu, genel altyapının çöktüğünü ve askeri tesislerin ağır tahribat yaşadığını söyledi.

İsrail rejiminin iki hava kontrol üssünden biri olan Meron hava üssünün, Safed’deki Kuzey Birlikleri Ana Karargahının ve Lübnan sınırı boyunca tüm askeri üslerin Hizbullah’ın saldırılarının hedefi olduğunu belirten Amir Bohbot, bu saldırılar sonucu İsrail askeri altyapısının ciddi şekilde tahrip olduğunu söyledi.

Lübnan sınırındaki İsrailli yerleşimciler, Hizbullah’ın saldırıları sebebiyle her gün kayıp verdiklerini belirterek İsrail hükümetini Hizbullah’ı sınırdan uzaklaştırmak yerine kendilerini uzaklaştırdığını belirterek tepki gösteriyor.

Hizbullah’ın 8 Ekim’den beri süren saldırıları sebebiyle kuzey bölgelerinden iç kesimlere tahliye edilen on binlerce İsrailli yerleşimci Hizbullah güçleri sınırda olduğu sürece yaşadıkları yerlere geri dönmeyeceğini ifade ediyor.

İsrail rejimi adına Lübnan hükümetiyle temas kuran Batılı rejimler, Hizbullah’ın savaştan çekilmesi halinde Lübnan hükümetine ekonomik destek vaatlerinde bulunurken Hizbullah, Gazze savaşı devam ettiği sürece saldırılarına devam edeceğini belirtiyor. 

İsrail rejimi kamuoyunun artan baskıları üzerine Lübnan’ı savaşla tehdit ederken, İsrail medyası da Hizbullah’la yaşanacak kapsamlı bir savaşın sonuçlarıyla ilgili olarak uzmanların değerlendirmelerini naklediyor.

Wala News’e Lübnan’a yönelik muhtemel savaşla ilgili değerlendirmelerde bulunan askeri analist Amir Bohbot, Gazze savaşı devam ederken İsrail ordusunun Hizbullah’la savaşmak için hava, kara ve deniz güçleri seferber etmesinin İsrail rejimi için olumsuz sonuçları olacağını söyledi.

Bohbot, Hizbullah’ın geçmişten beri İsrail’e ağır bedeller ödettiğini ve bunun devam ettiğini söyledi.

İsrail medyası, Hizbullah’ın dün kuzeydeki yerleşimlere ve askeri tesislere 70’ten fazla füze attığını belirtti ve Pazar gününün son beş ayın en zorlu günlerinden biri olduğuna dikkat çekti.

Hizbullah, dün İsrail hedeflerine yönelik 12 ayrı operasyon yaptığını açıklamıştı.



Makaleler

Güncel