CENTCOM: Ensarullah, savaş gemimize füze attı

img
CENTCOM: Ensarullah, savaş gemimize füze attı YDH

Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Yemen ordusunun Kızıldeniz’deki bir Amerikan savaş gemisine balistik füze attığını açıkladı.




YDH- Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada “Husiler” diye bahsettiği Yemen ordusunun Kızıldeniz’deki USS Laboun adlı Amerikan destroyerine uzun menzilli balistik füze attığını bildirdi.

Reuters haber ajansının bildirdiğine göre Amerikan Merkez Kuvvetleri Komutanlığı tarafından bugün sabah erken saatlerde yapılan açıklamada Yemen ordusunun füze saldırısında herhangi bir hasar oluşmadığı ve can kaybı yaşanmadığı ifade edildi.

Sanaa hükümetine bağlı Yemen ordusunun sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, dün yaptığı açıklamada Kızıldeniz’de Amerikan rejimine ait Pinokyo adlı bir gemiye füze saldırısı yaptıklarını açıklamıştı.

Amerikan Merkez Kuvvetleri Komutanlığı ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada Yemen’den atılan bir füzeyi erken müdahale ederek önlediklerini öne sürdü.

Sanaa merkezli Yemen Ulusal Kurtuluş hükümetine ait silahlı kuvvetler, İsrail’in saldırılarından ve Gazze’ye uygulanan ablukadan dolayı İsrail rejimine abluka uyguluyor ve İsrail’e yük götüren gemilerin Bab el-Mendeb Boğazından ve Kızıldeniz’den geçmesine izin vermiyor.

Amerika ve Birleşik Krallık rejimleri, Yemen’in İsrail’e uyguladığı ablukayı kırmak için Yemen’e saldırılar düzenliyor.

Yemen ordusu, Amerikan ve İngiliz saldırganlığı sebebiyle İsrail’e yük götüren gemilerin yanı sıra Amerikan ve İngiliz gemilerine de saldırılar yapıyor.