İsrail'de 'Siyonizmi iptal etmenin zamanı geldi' diyen profesör açığa alındı

img
İsrail'de 'Siyonizmi iptal etmenin zamanı geldi' diyen profesör açığa alındı YDH

İsrail'de hukuk fakültesi öğretim üyesi Profesör Nadera Shalhoub-Kevorkian, Siyonizm aleyhindeki açıklamaları nedeniyle açığa alındı.




YDH - İsrail rejimine bağlı İbrani Üniversitesi, Siyonizm aleyhindeki açıklamaları ve İsrail'i Gazze'de soykırım yapmakla suçlayan bir imza kampanyasına katılması nedeniyle hukuk fakültesi öğretim üyesi Profesör Nadera Shalhoub-Kevorkian'ı açığa alındı.

Yediot Ahronot gazetesinde yer alan habere göre üniversite, daha önce de Shalhoub-Kevorkian'a görevinden ayrılmayı düşünmesini önermiş, ancak Shalhoub-Kevorkian görevde kalarak işgal rejimine dönük eleştirilerini sürdürmüştü.

Üniversite, akademisyenin 'kışkırtma ve ayrışma yaratmak amacıyla akademik ifade özgürlüğünü' suistimal ettiğini iddia etti.

Shalhoub-Kevorkian, son katıldığı televizyon programında, "Siyonizmi iptal etmenin zamanı geldi," ifadelerini kullandı.

7 Ekim Aksa Tufanı operasyonu esnasında direniş güçlerinin hiçbir kanıt olmaksızın cinsel saldırıyla suçlanmasına dair şüphelerini dile getiren Shalhoub-Kevorkian, "Bebeklerle başladılar, tecavüzle devam ettiler ve milyonlarca başka yalanla devam edecekler. Biz onlara inanmayı bıraktık, umarım dünya da onlara inanmayı bırakır," dedi.

Knesset üyesi Sharren Haskel, Shalhoub-Kevorkian'ın açıklamaları üzerine Eğitim Bakanlığı, Yüksek Öğretim Kurulu ve İbrani Üniversitesi yönetimine mektup yazarak açıklama talep etti ve üniversitenin Shalhoub-Kevorkian'ı görevden almayı düşünmesini önerdi. Bunun ardından profesör açığa alındı.