Olmert:İran, Suriye, Hamas ve Hizbullah’ı ayırmaya çalıştık

img
Olmert:İran, Suriye, Hamas ve Hizbullah’ı ayırmaya çalıştık YDH

SAAF-İsrail Başbakanı Ehud Olmert, İsrail’in geçen beş yıl boyunca İran, Suriye, Hamas ve




SAAF-İsrail Başbakanı Ehud Olmert, İsrail’in geçen beş yıl boyunca İran, Suriye, Hamas ve Hizbullah’ı birbirinden ayırmaya çalıştığını ama bunu başaramadığını belirtti.

 

Associeted Press haber ajansının haberine göre İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Tel Aviv’de düzenlediği basın toplantısında İsrail’den Suriye ile müzakereleri başlatmasını isteyen Irak Çalışma Grubu raporuna tepki göstererek “Suriye ile müzakereleri başlatmak için şartlar hazır değil” dedi.

 

Olmert, Washington’a yaptığı ziyaretlerde de ABD Başkanı Bush’un Suriye ile müzakere başlatılmasını istediği yönünde herhangi bir işaret almadığını belirtti.

 

ABD eski Dışişleri Bakanlarından James Baker ve Demokrat Senatör Lee Hamilton başkanlığındaki 10 üyeli Irak Çalışma Grubu, Washington’a bölgeyle ilgili tüm politikasını değiştirmesini tavsiye ediyor.

 

“Suriye’nin müzakereler boyunca İran’la, Filistinli gruplarla, Hizbullah’la veya Iraklı gruplarla ilgili stratejilerini değiştirmesi beklenebilir mi?” diyen Ehud Olmert, beş yıldır İran, Suriye, Hamas ve Hizbullah’ı birbirinden ayırmaya çalıştıklarını söyledi.