Lübnan’da gösteriler yeni bir aşamaya giriyor

img
Lübnan’da gösteriler yeni bir aşamaya giriyor YDH

SAAF-Lübnan’da hükümet karşıtı gösteriler artarak devam ediyor, bugün düzenlenen gösterilere




SAAF-Lübnan’da hükümet karşıtı gösteriler artarak devam ediyor, bugün düzenlenen gösterilere milyonlarca kişinin katıldığı ifade ediliyor.

 

Lübnan’daki gösterileri yayınlayan televizyonlar bugün düzenlenen gösterileri “Lübnan’da benzeri görülmemiş insan seli” olarak nitelerken ülkenin değişik kentlerinden gelen milyonlarca insanın Beyrut sokaklarını doldurduğunu ifade ediyorlar.

 

Bugün düzenlenen gösteriyle, Lübnan’da on gündür devam eden gösterilerin ve grevlerin yeni bir aşamaya girdiği belirtilirken, Lübnan’da yayınlanan gazeteler gösterilerin yarın çok daha şiddetleneceğini ifade ediyorlar.

 

Ed-Diyar gazetesi, “Lübnan’daki hükümetin devrilmesi içn pazartesi yeni bir aşama” manşetiyle duyurduğu haberinde ülkedeki birçok sendikanın geniş çaplı grevlere hazırlandığını ve memurların da iş bırakacağını yazdı.

 

Gösterileri düzenleyen komiteye mensup bir yetkili gösterilerin yarın yeni bir aşamaya gireceğini söyledi.

 

Yarından itibaren başta havaalanları ve limanlar olmak üzere tüm devlet dairelerinde grevlere gidilmesi ve ana yolların kesilmesi bekleniyor.

 

Öte yandan Beyrut’taki milyonluk gösterilere karşı Trablus’ta da hükümet yanlıları bir miting düzenledi, mitingde Sad Hariri kalabalığa hitaben konuşma yaptı.