ABD'den 'Gazze'deki esirlerin serbest bırakılması karşılığı ateşkes' tasarısı

img
ABD'den 'Gazze'deki esirlerin serbest bırakılması karşılığı ateşkes' tasarısı YDH

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, BMGK'ye 'derhal serbest bırakılması' şartıyla ateşkes çağrısında bulunan bir karar tasarısı sunduklarını bildirdi.




YDH - ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, yaptığı açıklamada Washington yönetiminin BM Güvenlik Konseyi'ne, Gazze'de Filistin direnişinin elindeki esirlerin 'derhal serbest bırakılması' şartıyla 'acil ateşkes' çağrısında bulunan bir karar tasarısı sunduklarını söyledi.

Axios'un haberine göre Blinken, Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde el-Hades televizyonuna verdiği mülakatta anlaşmaya 'yaklaşıldığını' ve 'boşlukların daraldığını' belirtti.

Blinken, "Bir anlaşmanın oldukça mümkün olduğunu düşünüyorum," ifadesini kullandı.

Ayrıca Blinken, Biden yönetiminin esirlerin serbest bırakılması şartıyla 'acil bir ateşkes için baskı yaptığını' dile getirdi.

Bakan, ABD'nin Güvenlik Konseyi'nin önünde 'esirlerin serbest bırakılmasına bağlı olarak derhal ateşkes çağrısında bulunan bir karar tasarısı bulunduğunu ve ülkelerin bunu desteklemesini beklediklerini' kaydetti.

Washington yönetiminin 7 Ekim'in 'bir daha asla yaşanmamasını sağlamak için' Siyonist rejimin yanında olduğunu belirten Blinken, "Ancak aynı zamanda, zarar gören ve ağır acı çeken sivillere odaklanmamız, onlara öncelik vermemiz, sivilleri korumamız, onlara insani yardım ulaştırmamız da şart," diye konuştu.

Bakan, "Ve bunu yapma, ihtiyacı olan insanlara daha fazlasını ulaştırma konusundaki çabalara öncülük ediyoruz. Bu konuda elimizden geldiğince baskı yapıyoruz," yorumunda bulundu.