Anket: Amerikalı gençler, medyada İsraillilerin görüşlerini dikkate almıyor

img
Anket: Amerikalı gençler, medyada İsraillilerin görüşlerini dikkate almıyor YDH

ABD'de gerçekleştirilen bir kamuoyu yoklamasına göre 18-29 yaş arası Amerikalıların yüzde 60'ı Filistinliler hakkında olumlu görüşlere sahip.




YDH - Pew Araştırma Merkezi tarafından yapılan yeni bir kamuoyu yoklamasına göre, Amerikalı gençler, Gazze'deki savaş devam ederken Filistinlilere İsraillilerden daha olumlu bakıyor.

Anketin bulgularına göre 18-29 yaş arası Amerikalıların yüzde 60'ı Filistin halkı hakkında olumlu görüşlere sahipken, yüzde 46'sı İsraillileri tercih etti.

Öte yandan, Amerikalı genç yetişkinlerin yüzde 46'sı İsrail'in Gazze'ye yönelik soykırım harekatını kabul edilemez bulurken, aksini düşünenlerin oranı yüzde 21.

Bununla beraber Amerikalı gençler, Başkan Joe Biden'ın, Siyonist rejimin 32 binden fazla Filistinlinin ölümüne neden olan soykırım harekatına verdiği desteği protesto etmek amacıyla ABD genelinde düzenlenen kitlesel protestoların ön saflarında yer alıyor.

Aralık ayında The New York Times gazetesi ve Siena College tarafından yapılan bir anket, Amerikalı gençlerin yarısının işgal rejiminin Gazze'de sivilleri kasıtlı olarak öldürdüğünü düşündüğünü ortaya koymuştu.

Fakat Pew tarafından yapılan anket, savaşın başlamasından bu yana 5 aydan fazla bir süre geçmesine rağmen Amerikalıların yüzde 48'inin kaç Filistinlinin öldürüldüğünden haberdar olmadığını gösterdi.

ABD basını, bilgilerin çarpıtılmasında ciddi bir rol oynuyor. Genç Amerikalıların ve dünya genelindeki gençlerin çoğu ana bilgi kaynağı olarak sosyal medyaya başvurduğu için söz konusu sonuçlar oldukça önemli.

Bu ayın başlarında Medya İzleme Merkezi (CfMM), Batı basının haberciliğindeki dikkate değer önyargıları ortaya koyan 'Medya Önyargıları - Gazze 2023-24' başlıklı en son raporunu yayımladı.

Raporda, 'başı kesilen' ve 'bebekler' terimlerinin bir arada kullanıldığı toplam 361 televizyon haberi tespit edildi. Söz konusu olayların neredeyse yarısı iki sağcı İngiliz kanalı Talk TV (yüzde 27) ve GB News'de (yüzde 20) gözlemlenirken, Sky News söz konusu terimlerin yüzde 14'üne katkıda bulundu. Bu 361 örnekten sadece 52'sinde iddialara karşı önemli bir meydan okuma, çürütme ya da sorgulama görüldü.