UKMTO: Yemen açıklarında bir gemi alev aldı

img
UKMTO: Yemen açıklarında bir gemi alev aldı YDH

İngiliz Deniz Ticareti Operasyon Merkezi, Kızıldeniz'de seyreden bir geminin tanımlanamayan bir füze tarafından vurulduğunu ve alev aldığını bildirdi.




YDH- İngiliz Deniz Ticareti Operasyon Merkezi (UKMTO) yaptığı açıklamada Kızıldeniz'de seyreden bir geminin Yemen'in Mocha limanının 23 deniz mili batısında tanımlanamayan bir füze tarafından vurulduğunu ve alev aldığını bildirdi.

Açıklamada gemide bulunan mürettebatın yangını söndürmeyi başardığı da belirtildi.

UKMTO’nun yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: "UKMTO, Yemen'in Mukha limanının 23 deniz mili batısında meydana gelen bir olaydan haberdardır. Bir gemiye tanımlanamayan bir füze isabet etmiştir. Çıkan yangın mürettebat tarafından başarıyla söndürülmüştür. Gemi ve mürettebatın güvende olduğu bildirilmiştir."

İngiliz Deniz Ticareti Operasyon Merkezi, bölgedeki gemilere dikkatli hareket etmelerini ve herhangi bir şüpheli faaliyeti bildirmelerini tavsiye etti.

Yemen direnişi, İsrail ile bağlantılı ticari gemilerin ve askeri gemilerin Kızıldeniz'de deniz geçişini engellemek için aktif bir operasyon yürütmektedir. Bu operasyonlar, İsrail rejimine Gazze'ye yönelik soykırım kampanyasını durdurması için baskı yapmak amacıyla İsrail ekonomisini boğmayı hedefliyor.

Ensarullah Sözcüsü Muhammed Abdülselam dün X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin İsrail'e, Gazze halkına yönelik saldırılarına son vermesi ve Gazze'ye uyguladığı ablukayı kaldırması için baskı yapmak üzere deniz operasyonlarına devam edeceğini yinelemişti.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) cuma günü yaptığı açıklamada, ABD savaş uçaklarının "üç yeraltı depolama tesisini" hedef aldığını bildirmişti.

Centcom attığı bir tweet'te "Bu saldırılar Husiler tarafından bölgedeki donanma gemilerini ve ticari gemileri tehdit etmek ve onlara saldırmak için kullanılan kapasiteleri hedef aldı" demişti.