Birleşmiş Milletler, İsrail'i kınadı: ''İğrenç!''

img
Birleşmiş Milletler, İsrail'i kınadı: ''İğrenç!'' YDH

İsrail askerlerinin Gazzeli kadınlara cinsel şiddet uygulaması BM ve bütün kamuoyu tarafından kınanmaya devam ediyor.




YDH- İran haber kanalı Press TV'ye göre, BM Kadın ve Kız Çocuklarına Yönelik Şiddet Özel Raportörü Reem el-Salem, İsrail askerlerinin Gazze Şeridi'ndeki Şifa Hastanesi'nde Filistinli kadınlara yönelik artan tecavüz vakalarıyla ilgili ciddi endişelerini dile getirdi.

Düşüncelerini X sosyal medya platformunda paylaşan Salem, "Bu tür cinsel şiddet haberlerinin azalmadan devam etmesi tiksindirici; bunun Filistinli kadınların Filistinli ve kadın olmalarından dolayı maruz kaldıkları çeşitli şiddet biçimlerinden biri olduğunu söylemeye bile gerek yok" dedi.

Tecavüz de dahil olmak üzere cinsel şiddet de savaş suçlarına dahil edilebilir, insanlığa karşı suçlar soykırımın bir parçası olarak değerlendirilebilir. Bunun sona ermesi gerekiyor.

18 Mart'ta bir grup ağır silahlı İsrail kuvveti, el-Şifa Hastanesi'ne zorla girdi. Çok sayıda hastaya ve sağlık personeline ateş açtılar ve aynı zamanda tesise sığınan binlerce sivilin yerlerinden edilmesine neden oldular. 

Hastanede altı gün mahsur kalan ve sonunda dışarı çıkmayı başaran Filistinli kadın Cemile el-Hissi, Katar merkezli el-Cezire haber kanalına İsrail askerlerinin orada "kadınlara tecavüz ettiğini, kadınları kaçırdığını, kadınları öldürdüğünü ve hatta İsrail askerlerinin enkaz altından ceset çıkartarak köpeklerini kışkırtıp kadınların üzerine saldığını söyledi. 

Şifa, soykırım başlamadan önce bir zamanlar Gazze Şeridi'ndeki en büyük hastaneydi. Şu anda kuzeyde kısmen faaliyet gösteren az sayıdaki sağlık tesisinden biri olarak duruyor.

İsrail'in hastaneye ilk baskını, ordunun "üst düzey Hamas teröristlerinin" tesisi terörist faaliyetler için kullandığını iddia etmesiyle Kasım ayında gerçekleşti. Hamas ise bu iddiaları yalanladı.

Baskın sırasında Gazze Sağlık Bakanlığı, yaklaşık 3 bin kişinin hastaneye sığındığını bildirdi. Ayrılma girişimleri keskin nişancı ateşi ve helikopter saldırılarıyla karşılandı.

BM, Ekim ayı başından bu yana Gazze Şeridi'ndeki 155 sağlık tesisinin hasar gördüğünü belgeledi.

İsrail, 7 Ekim 2023'ten bu yana çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 32.330 Filistinlinin ölümüne neden oldu. Ayrıca kuşatma altındaki Filistin topraklarında 74.600'den fazla insan da yaralandı.

 



Makaleler

Güncel