Naim Kasım: Direniş tüm senaryolara hazır

img
Naim Kasım: Direniş tüm senaryolara hazır YDH

Lübnan’daki Direniş’in olası tüm senaryolara hazır olduğunu söyleyen Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı, Lübnan’ın bu Direniş olmadan istikrara kavuşamayacağını belirtti.




YDH- Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, “Lübnan’daki Direniş’in olası tüm senaryolara hazır olduğunu kaydederek, Lübnan’ın bu Direniş olmadan istikrara kavuşamayacağını, bağımsız ve güçlü olamayacağını” belirtti.

Şeyh Kasım, Beyrut’taki bir programda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bizimle, Direniş’in silahının meşru olup olmadığını tartışmayın. Çünkü Direniş’in silahı ülke içinde bir grubun bir gruba tahakküm etmesi için ya da ülke siyasetini kontrol etmek için kullanılmıyor. Bu silahlar sadece ülkemize göz dikmiş düşman karşısında kullanılır ve bunun için Direniş silahını terk edemez.”

Direniş’in silahı olmadan, İsrail’in caydırılamayacağını vurgulayan Şeyh Kasım şu ifadeleri kullandı: “Bugün Gazze’yi desteklemek için girdiğimiz çatışmalar belli bir yönde ilerliyor olsa da bu çatışmalar sadece Gazze’ye değil Lübnan’a da hizmet ediyor. Çünkü düşman, Direniş’in gücünü görüyor ve Lübnan’ı yeniden işgal etme heveslerine kolayca kapılmıyor.”

Şeyh Kasım sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yayılmacı bir düşmanla karşı karşıyayız. Dolayısıyla bu düşmanı bize karşı oyun kuracak hamleler yapmasına fırsat vermemeliyiz. Biz ona beklemediği yerlerden hamleler yapmalıyız.”

“Düşmanın Baalbek, Bekaa ya da başka bir yerde sivillere yönelik saldırılarını genişletmeye çalıştığına” dikkat çeken Şeyh Kasım, tüm saldırılarına yanıt verileceğini vurgulayarak, Baalbek kentine yönelik saldırıya verilen yanıtın bir saat sonra İsrail’e ait stratejik yerlerde gerçekleştiğini belirtti.

Direniş’in olası tüm senaryolara hazırlıklı olduğunu belirten Şeyh Kasım, “Bedeli ne olursa olsun düşmanla çatışmada gerekli tüm fedakârlıklar gösterilecektir” dedi.



Makaleler

Güncel