Hizbullah İsrail işgal bölgelerini vurmaya devam ediyor

img
Hizbullah İsrail işgal bölgelerini vurmaya devam ediyor YDH

İsrail'in Güney Lübnan köylerine yönelik saldırganlığına yanıt niteliğinde olan Hizbullah'ın hamleleri, askeri medya tarafından peş peşe yapılan açıklamalarda detaylandırıldı.




YDH-  Lübnan merkezli el-Menar haber sitesine göre, İslami Direniş savaşçıları, 1 Nisan 2024 Pazartesi günü saat 04:00'te el-Bağdadi bölgesinde teknik ve casusluk teçhizatının bakımını yapan İsrailli düşmana ait bir teknik ekibi topçu mermileriyle hedef aldı.

Hedef sonucunda yaralanmaların olduğu askeri medya tarafından belirtildi. 

İslami Direniş, Gazze'deki Filistin halkının direnişine destek vermek amacıyla, İsrail'in Güney Lübnan'ın çeşitli köylerine yönelik saldırıları sonrasında, Lübnan sınırı yakınlarındaki Siyonist işgal bölgelerini vurmaya devam ediyor.

Hizbullah'ın askeri medyası saldırıları ve bunların sonuçlarını detaylandıran bir dizi açıklama yayınladı.

İkinci açıklamaya göre İslami Direniş savaşçıları 01 Nisan 2024 Pazartesi günü saat 04:10'da işgal altındaki Lübnan'ın Kefer Şuba tepelerindeki Ruvysat Al-Alam bölgesini füze silahlarıyla hedef aldı ve doğrudan isabet sağladı.

Saat 12:15'te İslami direniş savaşçıları Ramim kışlasını topçu mermileriyle hedef aldı ve doğrudan isabet aldı.

Saat 13:45'te İslami Direniş savaşçıları, işgal altındaki Lübnan'ın Şebaa Çiftliklerinde yeni kurulan Brakhta topçu sığınağına ve civarındaki İsrailli düşman askerlerine saldırı dronlarıyla bir hava operasyonu düzenledi ve doğrudan isabetle sonuçlandı.

İslami Direniş savaşçıları saat 15:45'te işgal altındaki Lübnan Şebaa Çiftlikleri'nde bulunan Zibdeen bölgesini topçu mermileriyle hedef aldı.

Saat 15:45'te İslami Direniş savaşçıları işgal altındaki Lübnan'ın Kefer Şuba tepelerindeki Ruveysat Al-Alam bölgesini uygun silahlarla hedef aldı ve doğrudan isabet sağladı.

Saat 17:00'de İslami Direniş savaşçıları El-Manara bölgesi civarında İsrailli düşman askerlerinin bir araya gelmesini füze silahlarıyla hedef aldı ve doğrudan kayıplara neden oldu.

Saat 23:10'da İslami Direniş savaşçıları El-Mutela bölgesinde bulunan bir İsrail askeri gücünü topçu mermileriyle hedef aldı ve askerlerin yaralanmasına neden oldu.

13:15'te İslami Direniş savaşçıları El-Malkiya bölgesini "Burkan" füzeleriyle hedef aldı ve doğrudan isabetle sonuçlandı.
İslami Direniş savaşçıları saat 15:55'te El-Cerdah kontrol noktasında yeni kurulan casusluk teçhizatını uygun silahlarla hedef alarak imha etti.

Üçüncü açıklamada ise İslami Direniş savaşçılarının 01 Nisan 2024 Pazartesi günü saat 04:20'de işgal altındaki Lübnan'ın Kefer Şuba tepelerindeki Ruvaysat Al-Alam bölgesini ikinci kez topçu mermileriyle hedef aldığı ve doğrudan isabet sağladığı belirtildi.

İsrail medyası Yukarı Celile'deki yerleşim yerlerinde insansız hava araçlarının sızmasından korkulduğu için sirenlerin çalındığını bildirdi. Bu arada, İsrail'in Hanin köyünü hedef alan hava saldırısında bir vatandaş yaralandı.

 



Makaleler

Güncel