Amerika’dan İran’a mesaj: Saldırıyla ilgimiz yok

img
Amerika’dan İran’a mesaj: Saldırıyla ilgimiz yok YDH

Amerikan rejimi, İran’a mesaj göndererek İsrail’in Şam’daki İran elçiliğine yaptığı saldırıyla herhangi bir ilgisinin olmadığını belirtti.




YDH- Amerika’dan yayın yapan Axios’un haberine göre Amerikalı bir yetkili, Washington’un İran’a bir mesaj göndererek İsrail rejiminin İran’ın Şam büyükelçiliğine yapılan saldırıyla “hiçbir ilgisinin” olmadığını açıkjladı.

Axios’un aynı zamanda İsrail vatandaşı olan yöneticisi Barak Ravid’in haberine göre Amerikan rejimi böyle bir açıklamayı nadiren yapıyor ve bu açıklama rejimin İran’ın bölgesel müttefiklerinin Amerikan güçlerine yönelik saldırılarının yeniden başlamasına yol açabileceğinden derin endişe duyduğunu gösteriyor.

Habere göre Amerikan Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Axios'a, yaptığı açıklamada Amerika’nın İsrail rejiminin dünkü saldırısıyla hiçbir ilgisinin bulunmadığını ve saldırıdan önceden haberinin olmadığını söyledi. 

Söz konusu üst düzey Amerikalı yetkili, rejimin "bunu doğrudan İran'a ilettiğini" söyledi. İran intikam sözü verdi ve hava saldırısıyla Şam'daki diplomatik binayı yerle bir eden İsrail'i "tüm uluslararası sözleşmeleri ihlal etmekle" suçladı. 

Axios’un haberine göre İsrailli ve Amerikalı yetkililer, rejimin hava kuvvetlerinin saldırıyı gerçekleştirmesinden birkaç dakika önce Biden yönetimini bilgilendirdiğini ancak ABD'den yeşil ışık istemediğini söyledi. 

Amerikalı bir yetkili, İsrail'in uyarısının ayrıntılı olmadığını ve bilgilendirmenin askeri uçaklar havadayken geldiğini söyledi. Yetkilinin açıklamasına göre İsrailliler Amerika’ya İran büyükelçiliğine ait bir binayı bombalamayı planladıklarını söylemediler. 

 



Makaleler

Güncel