Hekim: Silahsız direnişimize devam edeceğiz

img
Hekim: Silahsız direnişimize devam edeceğiz YDH

SAAF-Birleşik Irak İttifakı Lideri Abdülaziz el-Hekim, siyasi sürece bağlı tüm kesimlerle işgalcilere




SAAF-Birleşik Irak İttifakı Lideri Abdülaziz el-Hekim, siyasi sürece bağlı tüm kesimlerle işgalcilere karşı silahsız direnişi sürdüreceklerini söyledi.

 

Resmi temaslarda bulunmak üzere İngiltere’ye giden Birleşik Irak İttifakı Lideri Abdülaziz el-Hekim, “İngiltere İslam Merkezi”nde düzenlenen bir konferansta İngiltere’de yaşayan Iraklılara hitap ederek “Baştan beri savaşa ve işgale karşıydık, Saddam’a da kan dökülmemesi için çekilmesini tavsiye ettik” dedi.

 

Irak’ta halkın oyuna dayalı yeni bir anayasanın hazırlanmış olmasını, halkın seçimine dayalı bir parlamentonun ve hükümetin kurulmasını önemli adımlar olarak değerlendiren el-Hekim, teröristlerin Irak’taki bu siyasi süreçlere karşı çıktığını ifade etti.

 

Bazı bölge ülkelerinin Irak’ta tekfircilerle Saddamcıları desteklediğini belirten Abdülaziz el-Hekim, bu grupların Irak’ta etnik ve mezhebi çatışmalar çıkarmak istediğini belirterek “Bin Ladin, seçimlerden iki gün önce seçime katılanların öldürülmesi gerektiğini söyledi; yanı bu demek oluyor ki Bin Ladin seçime katılan 8 milyon Sünni’nin, Şii’nin ve Kürt’ün kanının dökülmesini istiyor” dedi.

 

Irak’taki güvenlik sorunlarıyla ilgili konulara da değinen el-Hekim, “Teröristler, Saddam’dan daha güçlü değil, verdiğimiz mücadeleyle sonunda onları yeneceğiz” diye konuştu.

 

Konuşmasında Irak Çalışma Grubu’nun raporunu da değerlendiren el-Hekim, raporda bazı olumlu yanların bulunduğunu belirterek “Güvenlik yetkisinin Irak güçlerine bırakılmasını ve Irak güvenlik güçlerinin eğitilmesini ve güçlendirilmesini öngören tavsiyeler raporun olumlu yanlarıdır” dedi.

 

Raporda Irak gerçeklerine uymayan yanlış değerlendirmelerin de bulunduğunu belirten el-Hekim raporda el-Kaide ile mücadele edilmesi gerektiği belirtilirken Saddamcıların mücadele dışında tutulmasını raporda yapılan yanlışlıklara örnek olarak zikretti.

 

Raporun Iraklılar için değil ABD’li yetkililer için hazırlandığını belirten el-Hekim, “Irak’ta hiç kimsenin bu raporda yer alanları uygulamak gibi bir zorunluluğu yoktur” dedi.