Israel Hayom: İsrail, İran karşısında yalnız

img
Israel Hayom: İsrail, İran karşısında yalnız YDH

Israel Hayom gazetesi, Siyonist rejim hükümetindeki iç tartışmalarda bugünlerde İran'a karşı yürütülen kampanyada yalnız olduğunu yazdı.




YDH - Hassas güvenlik ve hükümet tartışmalarına dahil olanlar isimsiz kaynaklardan aktaran Israel Hayom gazetesi, İsrail'in İran'a karşı yürütülen kampanyada kendini yalnız olduğunu bildirdi.

Makalede, "Son zamanlarda İslam Cumhuriyeti'ne karşı harekete geçilmesini talep eden hiç kimse yanımızda yer almadı," ifadelerini kullandı.

İran konusundaki güvenlik tartışmalarında yer alan bir kaynak, gazeteye yaptığı açıklamada "İsrail'in İran'daki gelişmelere hazırlığı zayıf. Şu anda İran'ın nükleerleşmesi konusunda ABD ile işbirliği yapacakmışız gibi görünmüyor," dedi.

Bir başka diplomatik kaynak ise, "İsrail'in İran'a karşı yeni bir cephe açarken tek başına hareket etmesi pek mümkün değil," ifadelerini kullandı.

Misgav Ulusal Güvenlik ve Siyonist Strateji Enstitüsü'nde araştırmacı ve 'İran uzmanı' olan Dr. Yossi Mansharof "İran sistematik bir şekilde vurulmalı," diyerek savaş çağrısı yaptı.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu da kısa bir süre önce "İran'ın nükleer silah edinmesine engel olmak önemli. İran'ın nükleer silah edinmesini engellerken aynı zamanda şer eksenini ve İran'ın terör eksenini de yenmeliyiz," açıklamasını yapmıştı.

Netanyahu'nun ifadesiyle Siyonist rejim, İran'a karşı iki cephede birden harekete geçme niyetinde.



Makaleler

Güncel