Haaretz: İsrail, koşulsuz ateşkes konusunda baskıların artmasından endişeli

img
Haaretz: İsrail, koşulsuz ateşkes konusunda baskıların artmasından endişeli YDH

Haaretz gazetesi, El-Şifa Hastanesi'ndeki yıkım sahneleri ve insani yardım görevlilerinin öldürülmesinin ardından Siyonist rejimin, koşulsuz ateşkes konusunda uluslararası alandan gelecek baskılarından endişeli olduğunu yazdı.




YDH - Haaretz gazetesinde Amos Harel imzasıyla yayımlanan makalede, İsrail'in tehlikeli bir tırmanışla karşı karşıya olduğuna dikkat çekildi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde yedi insani yardım görevlisini katlettiği hava saldırısının insani kriz konusundaki uluslararası baskıyı artıracağı vurgulanan makalede, "Gazze savaşında çoğu sivil 30 binden fazla Gazzelinin öldüğü tahmin edilirken, savaş sırasında muhtaç İsraillilere de yemek dağıtan World Central Kitchen'da çalışan yabancı yardım görevlilerinin grev yapması büyük bir tepkiye neden oldu," ifadelerine yer verildi.

Makalede, "Son olayların kümülatif sonucu şimdiden kayda değer: Batılı dostlarımızın bile İsrail'in harekatını sürdürmesine yönelik sabrı azalıyor ve özellikle Gazze Şeridi'ndeki açlık ve açlık riski haberleri ışığında yardım sevkiyatlarının artırılmasıne dönük talep artıyor," değerlendirmesi yapıdı.

Yazar, Gazze'deki soykırım harekatının sürdürülmesi konusunda İsrail ile uluslararası toplumun tutumunun farklılaştığını ve bunun, el-Şifa Hastanesine yapılan saldırıda da görüldüğünü kaydetti.

Makalede, "Buradan çıkan sonuç, Biden yönetiminin İsrail ve İran arasında bölgesel bir savaşa girmekten son derece endişeli olduğu ve İsrail politikasından uzaklaşmak istediği," denildi.



Makaleler

Güncel