Netanyahu’nun Refah planı alay konusu oldu

img
Netanyahu’nun Refah planı alay konusu oldu YDH

İbrani medyası, İsrail ordusunun Refah’a girerek, sahada gerçek ve kesin bir zafer elde etme gücünün olmadığını belirtti.




YDH- İsrail medyası, “Hamas'ı kontrol altına alma” hedeflerine pratikte ancak Refah’ta gerçekleştirecekleri kara operasyonu ile ulaşacaklarını dile getiren Benyamin Netanyahu ile dalga geçti.

Haaretz gazetesi, Refah'a giriş ve İsrail tarafından gerçekleştirilecek "yoğun katliam" sonrasında bile Hamas'ın 40 bin ila 50 bin arasında savaşçıya sahip olmasının beklendiğini vurguladı.

Gazete, böyle bir olasılıkta, Gazze Şeridi'ndeki yerleşimciler için kalıcı bir tehdidin oluşacağını belirtti.

Haaretz haberin devamında, Refah'a yönelik bir işgalin ardından Gazze Şeridi'ndeki durumun, İsrail açısından en iyi ihtimalle işgal altındaki Batı Şeria'daki duruma benzeyeceğini kaydetti.

Haaretz'e göre, silah taşıyan tek bir direniş savaşçısının ya da makas-bıçak gibi sıradan ve elde edilebilir bir şeyle kendilerini işgale karşı savunan herhangi bir Filistinlinin varlığı, İsrail’in güvenlik duygusunu baltalamak için yeterli olacak.

Haaretz ayrıca, İsrail’in Refah'ı işgal etmesi durumunda ödeyeceği bedele de işaret etti.

Gazete, direniş hareketinin elindeki tüm esirlerin hayatını kaybedebileceğini ve daha fazla İsrailli askerin esir düşüp, öldürülme ihtimalinin olduğunu vurguladı.



Makaleler

Güncel