Hizbullah İsrail birliğini vurdu

img
Hizbullah İsrail birliğini vurdu YDH

Lübnan Hizbullah direniş hareketi savaşçıları, Lübnan'ın 1948'de işgal edilen toprakların kuzey kesimiyle olan sınırı boyunca İsrail askeri mevzilerini hedef alan bir dizi yeni saldırı gerçekleştirdi.




YDH- Lübnan'ın Arapça yayın yapan el-Meyadin televizyonu, Hizbullah'tan yapılan bir açıklamaya dayanarak, örgütün bugün erken saatlerde el-Malikiye bölgesindeki İsrail askerlerini ve askeri araçlarını topçu mermileri ve füzelerle vurduğunu bildirdi.

Açıklamada, mermilerin belirlenen hedefleri tam olarak vurduğu ve İsrail askerleri arasında kayıplara neden olduğu belirtildi.

Ayrıca Hizbullah güçleri Metula kasabasının girişinde bir İsrail askeri aracını hedef alarak imha etti ve içindekilere zayiat verdirdi.

Açıklamada, operasyonların Gazze'deki kararlı Filistinlilere ve İsrail saldırılarına karşı savaşan direniş gruplarına destek amacıyla yapıldığı kaydedildi.

Perşembe günü geç saatlerde Lübnanlı direnişçiler Ruveysat el-Alem ve Ruveysat el-Karn bölgelerinde konuşlu İsrail askerlerini roket ve top mermileriyle vurdu.

Günün erken saatlerinde İsrail savaş uçakları Lübnan'ın güneyindeki Yarun ve Aynata sınır kasabalarını vururken Hizbullah da Liman'daki bir komuta merkezini hedef almıştı.

Hizbullah daha sonra Cel el-Alem karakolu yakınlarındaki asker gruplarına saldırdı.

İsrail rejimi, Gazze'ye yönelik soykırım savaşını başlattığı 7 Ekim'den bu yana Güney Lübnan'a defalarca saldırdı ve bugüne kadar çoğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 33.037 Filistinliyi öldürdü. Saldırılarda 75,668 kişi de yaralandı.

Hizbullah da misilleme olarak İsrail mevzilerine neredeyse her gün roket saldırıları düzenledi.

Lübnan sınırında 68'i sivil olmak üzere en az 349 kişi hayatını kaybetti.

İsrail bölgede en az on asker ve sekiz yerleşimcinin öldürüldüğünü açıkladı.

Çatışmalar, Hizbullah ve müttefiki Filistinli gruplar tarafından gerçekleştirilen roket ateşi ve bombardıman nedeniyle on binlerce kişinin işgal altındaki toprakların kuzey kesiminden tahliye edilmesine neden oldu.

Hizbullah 2000 ve 2006 yıllarında İsrail'in Lübnan'a karşı açtığı iki savaşı da püskürtmüştü. Direniş her iki çatışmada da rejimi geri çekilmek zorunda bırakmıştı.



Makaleler

Güncel