Yemen, Kudüs Günü'nde Filistin davasına bağlılık sözü verdi

img
Yemen, Kudüs Günü'nde Filistin davasına bağlılık sözü verdi YDH

Yemen halkı, kendilerine dayatılan tüm zorluklara rağmen Filistin davasını ve halkını desteklemeye devam edeceklerinin altını çizdi.




YDH- Ramazan ayının son Cuma günü kutlanan Kudüs Günü'nde Yemen, tüm zorluklara ve maruz kaldıkları adaletsizliğe rağmen Filistin davasına bağlı olduklarının altını çizdi.

Kudüs Günü münasebetiyle Yemen'de düzenlenen bir milyon kişilik gösterilerin organizatörleri tarafından yapılan açıklamada, "Filistin halkına destek taahhüdümüzle Allah'a, elçisine ve kutlu liderliğimize olan bağlılığımızı yeniliyoruz" denildi.

Yemen halkı, "insanlık düşmanlarının karşısında durmak için atacakları her adımda bilge liderliğin talimatlarını uygulamaya hazır olduklarını" vurguladı.

Açıklamada ayrıca, "Filistin halkı altı aydan bu yana Gazze'de ve Filistin'in tamamında en kötü niyetli, en kirli Siyonist-Amerikan soykırımıyla karşı karşıya kalmıştır" denildi.

"Filistin davasının bizim ve ümmetin temel davası olduğunu vurguluyoruz. Ümmet kutsalları korumalı ve onları özgürleştirmek için harekete geçmelidir" denildi.

Açıklama şöyle devam etti: "Hiçbir İslam ülkesindeki hiçbir rejim, Filistin'in özgürleştirilmesi ve Filistin halkının desteklenmesi konusunda kendi rollerini oynamamalarını ya da hareketsiz kalmalarını açıklayamaz."

Açıklamada, "Kudüs'ün kurtarılması için verilen mücadele sadece Filistin halkının yükümlülüğü değil, tüm ümmetin sorumluluğudur" denildi.

Yemen halkı, Filistin halkına ve Filistin davasına olan destek ve dayanışmalarını vurgularken, İslam ve Arap ülkelerinin yöneticilerini ve rejimlerini, İsrail işgali ve ABD'nin vahşeti karşısında Filistin halkına karşı sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı.

“ABD-İngiltere koalisyonu yenilgiye uğrayacak”

Göstericiler, Yemen halkının tamamının ABD-İngiliz saldırganlığını dirençle karşılamaya hazır olduğunun altını çizdi.

Açıklamada, "ABD-İngiliz düşmanına ve onların mağlup koalisyonuna, halkımıza ve topraklarımıza yönelik pervasız saldırganlıklarının Filistin halkını savunma konusundaki kararlılığımızı ve azmimizi arttıracağını yineliyoruz.

Yemen Silahlı Kuvvetleri’mizle birlikte karada, denizde veya havada herhangi bir savaşa katılmaya hazırlanmak için genel seferberliğimizi sürdüreceğimizi duyuruyoruz" denildi.

Yemen halkı, Filistin halkını desteklemek üzere İsrail işgaline karşı savaşmak için işgal altındaki Filistin'e gitmelerine izin verilmesini talep etti.

Açıklama şöyle devam etti: "Filistin'le aramızda olanların işgal altındaki Filistin'e güvenli kara koridorları açmaları ve böylece Allah'ın öfkesini kendi ellerimizle üzerlerine yağdırabilmemiz için taleplerimizi yeniliyoruz.”

Ayrıca, tüm Arap ve İslam ülkelerinden Siyonizm’i kriminalize etmelerini ve Siyonizm’le herhangi bir bağlantısı olan her şeyi boykot etmelerini talep eden Yemen halkı şunu belirtti: "Siyonist varlığın kapsamlı bir şekilde boykot edilmesini ve onunla her türlü normalleşmenin kesilmesini talep ediyoruz."

Açıklamanın sonunda Yemen halkı, İsrail rejiminin Şam'daki İran Konsolosluğu’na hava saldırısı düzenlediği Suriye'ye yönelik işgalci İsrail'in vahşi saldırganlığını kınadıklarını vurguladı.



Makaleler

Güncel