İsrail Refah tehciri için 40 bin çadır aldı

img
İsrail Refah tehciri için 40 bin çadır aldı YDH

İsrail rejiminin Refah kentindeki bir buçuk milyon insanın tehciri için 40 bin çadır satın aldığı bildirildi.




YDH- İbranice yayın yapan Maariv gazetesi, 40 bin çadır alımının rejimin Refah kentine yönelik saldırısının yaklaşmakta olduğunun işareti olarak yorumladı.  

Haberini Amerikan basınına dayandıran Maariv gazetesi, üst düzey bir hükümet yetkilisinin, İsrail'in, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinden yüzbinlerce Filistinlinin tehcirine hazırlık amacıyla 40 bin çadır satın aldığını doğruladığını bildirdi.

İsrail rejimi savaşın başında Gazze Şeridi’nin kuzeyine saldırmış ve buradaki halkı güneye tehcir etmişti. Gazze nüfusunun yarısından fazlası, İsrail rejiminin yoğun hava bombardımanı sebebiyle kuzeydeki bölgelerden göç ederek güneydeki Refah kentine sığınmıştı. 

Gazze Şeridi’nin kuzey ve orta bölgelerinde direnişe karşı hiçbir askeri başarı elde edemeyen İsrail rejimi şimdi de Gazze nüfusunun yarısından fazlasını tehcir ettiği Refah kentine saldırıya hazırlanıyor.

Rejimin liderleri, Refah kentinin Hamas'ın son kalesi olduğunu iddia ediyor ve şehre kara saldırısı planlıyor. 

Ancak Amerikan rejimi de dahil olmak üzere uluslararası toplum saldırıya karşı çıkıyor ve bunun Filistinli sivilleri tehlikeye atacağını söylüyor. 

Maariv’in haberine göre İsrail rejimi saldırı öncesinde sivilleri tehcir etme planı olduğunu duyurdu ve rejimin Savunma Bakanlığı da bugün çadır tedariki için bir ihale açtı. Hükümet yetkilisi, çadırların "Refah hazırlıklarının bir parçası" olduğunu söyledi.