İsrail'in İran füzelerine karşı yaptığı önlemenin maliyeti 1 milyar dolar

img
İsrail'in İran füzelerine karşı yaptığı önlemenin maliyeti 1 milyar dolar YDH

Eski İsrail Genelkurmay danışmanı Aram Aminah, Siyonist rejimin İran'ın operasyonlarına karşı savunma sistemlerini aktif hale getirmesinin pahalıya patladığını bildirdi.




YDH - Eski İsrail Genelkurmay Başkanlığı ekonomi danışmanı Tuğgeneral Ram Aminah, Yediot Ahronot gazetesine verdiği demeçte Siyonist rejimin İran'ın operasyonuna verdiği karışığın yüksek maliyetli olmasına rağmen Tahran'ın çok daha düşük bir maliyetin altına girdiğini söyledi.

Aminah, saldırıyı durdurmanın bütçenin yaklaşık yüzde 10'una mal olduğunu, dolayısıyla savunma bütçesinin daha da artırılması gerektiğini belirtti.

Bunun yanı sıra İsrail Hazinesi eski baş ekonomisti Yoel Neve de "Savunma harcamalarının yükü büyüme potansiyeline önemli ölçüde zarar verebilir," ifadelerini kullandı.

Siyonist rejimin sofistike savunma sistemlerinin verdiği karşılığın ne kadara mal olduğu sorusunu yanıtlayan Aminah, "Tek seferlik olması ya da şu veya bu güvenlik açıklarına girmeden, gece savunmasının maliyeti 4 ila 5 milyar (yaklaşık 1 milyar dolar) şekel civarında," dedi.

Aminah, ayrıca "Eğer bir Arrow sistemiyle düşürülmesi gereken balistik füzelerden, diğer füzelerle düşürülmesi gereken seyir füzelerinden ve aslında çoğunlukla uçaklarla düşürdüğümüz İHA'lardan bahsediyorsak - o zaman maliyetleri toplayın - bir Arrow füzesinin maliyeti 3,5 milyon dolar," bilgisini paylaştı.

Eski yetkili, "Önemli olan her şeyden önce 'İranlılara ne kadara mal olduğunu bulalım' diyen anlayış. Ve saldırıların miktarına hazırlıklı olmak istiyorsunuz. Dolayısıyla ne kadar savunmaya ihtiyacımız olduğunu anlamaya çalışmalısınız," diye ekledi.



Makaleler

Güncel