ABD gerilimin tırmanmasından tedirgin

img
ABD gerilimin tırmanmasından tedirgin YDH

ABD’nin, İsrail Savaş Kabinesi’ne İran'a yönelik herhangi bir saldırıyı ertelemesi için baskı yaptığı bildirildi.




YDH- El-Meyadin, İsrail'in İran'a karşı saldırıya geçme ihtimalinin yarattığı kargaşanın ortasında ABD’nin devreye girerek, İsrail’e durumu daha da tırmandıracak bir operasyon konusunda geri adım atması için baskı yaptığını bildirdi.

İsrail Savaş Kabinesi’nin, cumartesi gecesi işgal altındaki topraklarda İsrail mevzilerini hedef alan misilleme operasyonunun ardından İran'a yönelik bir saldırı konusunda kararsızlığını sürdürdüğü belirtildi.

ABD'nin bölgede gerilimi tırmandırmaktan kaçınması yönündeki baskısı ve İran'ın, İsrail'in İran topraklarına yönelik herhangi bir ciddi ve açık saldırısına karşılık verme kararı karşısında İsrail Savaş Kabinesi saatler süren ve net bir hareket tarzı belirlenemeyen bir toplantı gerçekleştirdi.

İsrail'in acil bir karşı saldırıya hazır olduğu iddia edilse de ABD Başkanı Joe Biden İsrail rejimini herhangi bir operasyonu durdurmaya çağırdı.

İsrail Kanal 12, İran'ın saldırısı sırasında “çok fazla zarar görmemesine rağmen”, Savaş Kabinesi’nin bölündüğünü, bazı İsrailli bakanların İran'a karşı derhal bir saldırı çağrısında bulunduğunu, diğerlerinin ise beklemeyi, hazırlanmayı ve sonra saldırmayı tercih ettiğini bildirdi.

El-Meyadin, durumu daha fazla tırmandırmaması için İsrail üzerindeki uluslararası baskının artarken, toplantının net bir karar alınmadan sona erdiğini kaydetti.