Lahud: Her an erken seçim yapılabilir

img
Lahud: Her an erken seçim yapılabilir YDH

SAAF-Lübnan Cumhurbaşkanı Emil Lahud, mevcut parlamentonun Lübnan halkını gerçek anlamda




SAAF-Lübnan Cumhurbaşkanı Emil Lahud, mevcut parlamentonun Lübnan halkını gerçek anlamda temsil etmediğini, çünkü parlamenterlerin adil olmayan bir yasaya göre seçildiğini belirtti.

 

Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa ile görüşmesinden sonra açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Lahud, Lübnan’da erken seçimlerin her an yapılabileceğini belirtti.

 

Refik Hariri cinayeti konusunda kurulacak olan mahkemenin ve seçim yasası değişikliğinin kurulacak ulusal birlik hükümetinin öncelikli gündemleri arasında yer alacağını belirten Lahud, yeni parlamentoyu oluşturacak erken seçimlerin yeni seçim yasasına göre yapılacağını, yeni parlamentonun da yeni cumhurbaşkanını anayasaya göre seçeceğini ifade etti.

 

Arap Birliği Genel Sekreteri’nin önerilerini olumlu karşıladığını belirten Lübnan Cumhurbaşkanı ayrıca yasal süresi doluncaya kadar görevini sürdürmeye devam edeceğini de söyledi.

 

Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa’nın önerisine göre 30 bakanlıktan 19’u hükümet yanlılarına, 10’u hükümet karşıtlarına bırakılacak, bir bakanlık ise Meclsi başkanı Nebih Berri’nin önerisi ve Başbakan Sinyore’nin onayı ile atanacak.