Hizbullah’ın propaganda afişleri hükümeti sarsıyor

img
Hizbullah’ın propaganda afişleri hükümeti sarsıyor YDH

SAAF-Hizbullah’ın öncülüğündeki hükümet karşıtı eylemler 15. gününe girerken hükümet mensuplarıyla ilgili afişler




SAAF-Hizbullah’ın öncülüğündeki hükümet karşıtı eylemler 15. gününe girerken hükümet mensuplarıyla ilgili afişler 14 Martçıları zor durumda bırakıyor.

 

İsrail’in Lübnan’a saldırısı sırasında hükümetin güneyde İsrail’e karşı savaşan Hizbullah savaşçılarına aktarılan silahlara el koymasını gündeme getiren Hizbullah, hazırlattığı afiş ve pankartlarda Başbakan Sinyore’yi ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın öğrencisi olarak gösteriyor. 

 

"Çocuklarımızı öldüren hükümet düşürülmeli" şeklinde ifadelerin yer aldığı afişlerde, savaş sırasında Kana’da ve diğer güney bölgelerinde İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybeden çocukların fotoğraflarına yer veriliyor.

 

Maliye Bakanlığı görevini yürüttüğü günlerden, başbakanlığa kadar uzanan süreçte koyduğu vergilerle halkı sömürdüğü ve milli serveti hortumladığı seklinde eleştirilere muhatap olan Başbakan Fuad Sinyore,  ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile olan samimi fotoğrafları nedeniyle de eleştiri oklarına hedef oluyor.

 

Hizbullah’ın silahsızlandırılmasını isteyen 1559 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararının hayata geçirilmesi ile ilgili olarak, Beyrut’u ziyareti sırasında ABD Dışişleri Bakanı Rice’a “gösterdiğiniz sabır için teşekkür ederiz” diyen Sinyore’nin bu sözleri de afişlerde "Sabrettiğin için teşekkürler Kondi, zira bazı çocuklarımız hala yaşıyor" seklinde tasvir ediliyor.

 

Fuad Sinyore’yi  "Yeni Ortadoğu Okulunda"  Condoleezza Rice’dan ders alırken resmeden karikatürde, "her türlü hırsızlık ve yolsuzluk, etnik kargaşa çıkarma, ülkelerin zenginlik kaynaklarını hortumlama"  gibi konularda kurslar verildiği duyurularak, hükümet karikatürize ediliyor.

 

İsrail’e komşu bir Lübnan kasabası olan Merjaiyun’da, savaş sırasında Lübnan Ordusu’na bağlı bir askeri birliği basan İsrail askerlerine komutanlar tarafından çay ikram edilmesini konu edinen karikatürde ise o dönem İçişleri Bakanlığı görevini vekâleten üstlenen Ahmet Fetfet alaya alınıyor.

 

Porselen bir demlikten sallanan ve üzerinde “aşağılık aromalı Fetfet çayları” yazan hazır çay paketlerinin hemen üst kısmında, "Fetfet’in Yeri, düşman askerlerine özel indirim uygulanır" seklinde ifadeye yer veriliyor.

 

Muhalefetin hükümet aleyhine başlattığı propaganda savaşının, uygulanan diğer yöntemlerle birlikte etkili olabileceğini söyleyen Semira Haydar isimli Lübnanlı, her gün gösteri alanını ziyaret eden halka bu yolla hükümetin gerçek yüzünün gösterilmeye çalışıldığını ifade ediyor.