Gerçek Vaat Operasyonu sonrası İsrail'de panik arttı

img
Gerçek Vaat Operasyonu sonrası İsrail'de panik arttı YDH

Haaretz gazetesi, İsrail'de tanınmış isimlere yönelik tehditlerin arttığını bildirerek, İran'ı 'kaos tohumları ekme ve iç bölünmeyi teşvik etme amaçlı bir psikolojik harp' yürütmekle suçladı




YDH - İran'ın Gerçek Vaat Operasyonunun ardından İsrail'de panik ve paranoya hali devam ediyor.

Haaretz gazetesinin haberinde, İsrailli tanınmış şahsiyetler, emekli ordu yetkilileri ve gazetecilere tehdit paketleri ve mektupları gönderildiğini ve tehditkar telefon görüşmelerinin biçimlerinin yanı sıra izleme faaliyetleri olduğunu iddia etti.

Habere göre İsrailli esirlerin aileleri taziye mektuplarıyla birlikte cenaze çelenklerini de aldı. 

Siyonist rejimin iç istihbarat kurumu Şin Bet, yaptığı soruşturmanın ardından çelenk siparişinin 'İranlılar tarafından verildiği ve sipariş için İsrail'e ait bir cep telefonu numarasının kullanıldığını' iddia etti.

Kuruma göre çiçekler, aracı rollerinden habersiz olarak yerel bir mağazadan temin edildi ve daha sonra aileye teslim edildi.

Gazete, çiçek siparişi için kullanılan telefon numarasının 'İsrailli İntikamcılar Örgütü' olarak bilinen ve İsrail'in iç siyasi meselelerinde hoşnutsuzluk yaratmayı amaçladığı iddia edilen bir örgüte ait olduğunu öne sürdü.

Habere göre Şin Bet, İran güvenlik kurumlarının çevrim içi platformları alaycı ve manipülatif bir şekilde kullandığını iddia ettiği olaylara yanıt verdiğini iddia etti.

Öte yandan sözü edilen unsruların İsrailli yerleşimcileri siyasi angajmana ikna etmek için yerel İsrail telefon numaralarını kullanarak WhatsApp gruplarına sızdıkları bildirildi.

Habere göre, bu erişimden yararlanarak Netanyahu karşıtı protesto hareketinden Gazze'deki İsrailli esirlere destek gösterilerine kadar tartışmalı konuları desteklediler.

Aynı bağlamda Haaretz, bir grup uluslararası bilgisayar korsanının bu ayın başlarında Cyber Court adlı bir çevrim içi platform kurduğunu bildirdi. Bu platformun, İsrail'deki potansiyel olarak hassas veri tabanlarında yaşanan sızıntıları ifşa etmeye adanmış olduğu bildirildi.

Sızıntılar çok sayıda İsrailli yerleşimcinin kimlik verilerini kapsıyor. Ayrıca habere göre, bu hack'lerin yanı sıra, Telegram gruplarında satın alınabilecek önemli miktarda kişisel kimlik verisi de mevcut.



Makaleler

Güncel