Haaretz, İran'ın İsrail’de kaos yaratma ve iç bölünmeyi teşvik etme amaçlı kampanyasının devam ettiğini iddia etti.
YDH- Haaretz, İsrail hükümetinin veri tabanından önemli bilgilerin sızdırılması, İsrailli esir ailelerine sahte cenaze çelenkleri gönderilmesi ve gazetecilerin tehdit edildiği haberlerin ardından çok sayıda eski devlet memurunun yurt dışından taciz telefonları aldığını bildirdi.
Haaretz, İran’ın İsrail’e karşı psikolojik savaş taktiği uyguladığını iddia etti.
Habere göre, İsrail iç istihbarat servisi Şin Bet tarafından yapılan soruşturmanın ardından, İsrailli esirlerin ailelerine gönderilen çelenk siparişinin, İsrail cep telefonu numarasını kullanan İranlılar tarafından verildiği iddia edildi.
Çiçeklerin, aracı olarak, rolünden habersiz yerel bir mağazadan temin edildiği ve akabinde ailelere teslim edildiği bilgisi paylaşıldı.
Haaretz, bu eylemlerin, İsrail'in iç politikasına yönelik hoşnutsuzluğu kışkırtmayı amaçlayan ve "Yenilmezler Örgütü" olarak bilinen İran yanlısı hacker grubu ile bağlantılı olduğunu iddia etti.
Gazete son iki yılda İsrail içinde “kaosu kışkırtmak” ve “mevcut toplumsal bölünmeleri şiddetlendirmek” isteyen yabancı kuruluşların sosyal medya platformlarındaki operasyonlarını ortaya çıkardığını savundu.
Haberde ayrıca, İsraillilerin “yanlışlıkla” üst düzey güvenlik görevlilerinin evlerinin fotoğraflarını çektiği, İranlılar tarafından İsrailli esirlerle ilgili tasarlanan protesto pankartlarının basıldığı ve hatta esir ailelerin evlerinin yakınında gösterilere katılımın olduğu durumlardan bahsedildi.
Bu unsurların aynı zamanda İsrailli “yerleşimcileri siyasi çatışmaların içine çekmek için yerel İsrail telefon numaralarını kullanarak WhatsApp gruplarına sızdıkları” bildirildi.
Habere göre, Netanyahu karşıtı protesto hareketinden Gazze'deki İsrailli esirleri destekleyen gösterilere kadar uzanan tartışmalı konuları desteklemek için bu erişim hatları kullanıldı.
Gazete ayrıca, bir grup uluslararası bilgisayar korsanının, İsrail’deki hassas veri tabanlarına sızmak için bu ayın başlarında ‘Cyber Court’ adında bir çevrimiçi platform kurduğunu bildirdi.
Sızıntıların çok sayıda İsrailli ‘yerleşimcinin’ kimlik verilerini kapsadığı kaydedildi.
Ayrıca habere göre, bu saldırıların yanı sıra önemli miktarda kişisel kimlik verisinin de Telegram gruplarında satın alınabildiği aktarıldı.