Haşimi:Güvenlik güçleri yapılandırılmadan ABD çekilmemeli

img
Haşimi:Güvenlik güçleri yapılandırılmadan ABD çekilmemeli YDH

SAAF-ABD Başkanı George Bush ile görüşen Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Hizb-i İslami




SAAF-ABD Başkanı George Bush ile görüşen Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Hizb-i İslami Lideri Tarık Haşimi, Irak güvenlik güçlerinin yapılandırılması tamamlanmadan ABD’nin Irak’tan çekilmemesi gerektiğini söyledi.

 

ABD’nin işgalden sonra Irak ordusunu dağıtmasını eleştiren Tarık Haşimi, "ABD, Irak güvenlik güçlerinin reformunu tamamlamadan Irak'tan ayrılmamalı" diye konuştu.

 

ABD Devlet Başkanı George Bush ile salı günü görüşen Haşimi, Washington'da yaptığı konuşmada, Bush ile görüşmesinde Nuri el- Maliki hükümetinden çok Irak'taki mezhebi şiddete son verebilecek bir siyasi koalisyon oluşturulması fikri üzerinde durduklarını bildirdi.

 

Haşimi, ABD'nin Irak'tan çekilme takvimi vermesinin, Irak ordusu ve güvenlik güçlerinin ciddi biçimde yeniden yapılandırılmasına bağlı olduğunu söyledi.

 

Haşimi, konuşmasında, güvenlik güçleriyle ilgili reformlar tamamlanmazsa milisler ve hükümet güçlerine sızmış milislerin masum insanlara karşı katliamlarını artıracaklarını, bir güvenlik boşluğu oluşacağını, bunun da istikrardan ziyade kargaşaya neden olacağını belirtti.

 

Haşimi, konuşmasında ayrıca, "Az ya da çok, güvenliği sağlayan Irak ordusunu ve güvenlik güçlerini yanlış bir şekilde dağıtan ABD'nin Irak hükümetine borcu bulunduğunu” söyleyerek Irak ordusu ve güvenlik güçlerinin yarattığı güvenlik boşluğunu şimdi Şii ve Sünni milislerin, teröristlerin ve organize suç örgütlerinin doldurduğunu söyledi.