İsrail'le normalleşme tatbikatı mı?

img
İsrail'le normalleşme tatbikatı mı? YDH

Arap basını, Birleşik Arap Emirlikleri'nde yapılan Desert Flag 9 ortak askeri tatbikatının İsrail'le bölge ülkeleri arasındaki normalleşmeye katkı amacıyla yapıldığını öne sürdü.




YDH - 'Desert Flag 9' adlı askeri tatbikat, 18 Nisan ve 10 Mayıs tarihleri arasında Arap ve İslam ülkelerinin katılımıyla Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki (BAE) Dafra Hava Üssünde gerçekleştiriliyor.

YPA'nın haberine göre, katılımcı ülkeler arasında Türkiye, Suudi Arabistan, Umman, Kuveyt ile İsrail rejiminin müttefikleri olan ABD, Güney Kore, Fransa, Birleşik Krallık ve Almanya yer alıyor.

Yemen'in YPA haber ajansı, tatbikatı bölgede Siyonist rejimle müttefik olan Arap ülkelerini de içeren yeni bir askeri ittifakın ilan edilmesine yönelik düzenlemelerin parçası olarak niteledi.

Tatbikatın, ABD Hava Kuvvetleri Komutanı ve diğer askeri yetkililerin yanı sıra bir F-16 savaş uçağı filosuyla temsil edilen Amerikan askeri takviyelerinin Suudi Arabistan'a gelişinin ardından yapıldığı kaydedildi.

Öte yandan Gazze savaşının başlamasının ardından ilk kez düzenlenen askeri tatbikatın, ABD'nin öncülüğünde İsrail'in Suudi Arabistan'la normalleşmesiyle ilgili olduğu yorumu yapıldı.



Makaleler

Güncel