Kaddumi ile Abbas’ın İran polemiği

img
Kaddumi ile Abbas’ın İran polemiği YDH

SAAF-FKÖ Siyasi Büro Başkanı Faruk Kaddumi, İsrail’e karşı Filistin halkını desteklediği sürece




SAAF-FKÖ Siyasi Büro Başkanı Faruk Kaddumi, İsrail’e karşı Filistin halkını desteklediği sürece İran’ın yanında yer alacağını söyledi.

 

Londra’da yayınlanan el-Kudsu’l- Arabi gazetesine bir demeç veren Faruk Kaddumi, kendisini İran’ın adamı olmakla suçlayan Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’a cevap vererek şunları söyledi:

 

“Ben Siyonist düşmana karşı olanlarla, Filistin halkının katledilmesine karşı olanlarla paralel olmaktan rahatsızlık duymuyorum. Mahmud Abbas beni İran’ın yandaşı olmakla suçluyor. Kudsu’l- Arabi gazetesi aracılığıyla şunu açıkça ilan etmek isterim ki bizim bakış açımız, milli, Arapçı ve bağımsızdır. Mahmud Abbas da bunu çok iyi bilir. Ben Filistin halkı adına, İran’a, Suriye’ye Venezüella’ya, Hizbullah’a, Siyonist düşmana karşı Filistin halkının yanında yer alan herkese selam gönderiyorum. Zira bu ilişkilerin hedefi Filistin halkına hizmet etmektir, başkalarının yaptığı gibi kişisel çıkar peşinde olmak değildir.”

 

“İran’ın kendine göre çıkarları, planları veya hesapları kesinlikle vardır, bazı noktalarda bu ülkeyle ihtilaflarım da var; ama bizim halkımıza saldıran ve direnişten başka bir dilden anlamayan İsrail’e karşı bizim yanımızda yer aldıkça İran’la ilişkilerimizi sürdürürüz ve onun yanında yer alırız” diyen Kaddumi, Mahmud Abbas’la ilgili olarak da “O, hiçbir zaman devrimci olmadı, silahlı mücadele ve direniş konusunda hiçbir şey bilmez. O hiçbir zaman bizim ve savaşta ve siperde mücadele veren arkadaşlarımızın yanında yer almadı. Biz Beyrut’ta mağaralarda, siperlerde, kanallarda savaşırken o bizim yanımızda bulunmadı” diye konuştu.

 

Mahmud Abbas’ın başında bulunduğu el-Fetih’in Siyasi Büro Başkanı olan Faruk Kaddumi, Abbas’ın erken seçim kararına da tepki göstererek bunun İsrail’e hizmet etmek olacağını söylemişti.

 



Makaleler

Güncel