İsrail Patriot sistemini değiştirecek

img
İsrail Patriot sistemini değiştirecek YDH

İsrail’in, İran'ın saldırısı karşısında etkisiz kalması nedeniyle Patriot savunma sistemlerini değiştireceği açıklandı.




YDH- Fars haber ajansı, İsrail Hava Kuvvetleri’nin iki ay içinde, eski Patriot sistemlerini Demir Kubbe de dahil olmak üzere daha yeni İsrail savunma sistemleriyle değiştireceğini bildirdi.

Kararın alınmasında, İran'ın işgal altındaki topraklara düzenlediği insansız hava aracı ve füze saldırısının etkili olduğu belirtildi.

Times of Israel, İsrail ordusu hava kuvvetlerinin önümüzdeki aylarda eski Patriot füze savunma sistemlerini daha gelişmiş hava savunma sistemleriyle değiştireceğini açıkladı.

İsrail Hava Kuvvetleri, bir dizi Patriot savunma sistemini kaldıracağını ve personelinin Demir Kubbe savunma sistemini çalıştırmak için eğitim alacağını duyurdu.

İsrail ordunun web sitesinde İbranice yayımlanan bir makalede, eski Patriot sistemlerinin önümüzdeki iki ay içinde kalıcı olarak devre dışı bırakılacağı kaydedildi.

İsrail Ordusu'nun 138. Hava Savunma Tugayı komutanı yaptığı açıklamayla, şu anda Patriot savunma sistemlerinin sayısının azaltıldığını ve ileride ise tamamen kaldırılacağını açıkladı.

Patriot savunma sistemi, 1990'ların başında, Körfez Savaşı'nın ortasında Irak'tan İsrail'e atılan bazı füzelere karşı kullanılmıştı.

Bu savunma sisteminin İsrail ordusu tarafından 1990'lardan beri kullanıldığını söyleyen uzmanlar, sistemin ilk önleme operasyonunun 2014 yılında Hamas'ın Gazze Şeridi'nden fırlattığı bir insansız hava aracına karşı gerçekleştirildiğini bildirdiler.

Sistem daha sonra bazı Suriye füzelerine karşı kullanıldı.

Patriot savunma sisteminin, mevcut Gazze savaşı sırasında çoğu durumda yanlış tanımlama nedeniyle çalıştırıldığı da görüldü.



Makaleler

Güncel