İsrail ordusunda üst düzey atamalar

img
İsrail ordusunda üst düzey atamalar YDH

Siyonist rejim, Tuğgeneral Shlomi Binder'i ordunun Askeri İstihbarat Başkanlığına ve Tuğgeneral Avi Bluth'u da Merkez Komutanlığına atadı.




YDH - İsrail'de eski askeri istihbarat şefi Tümgeneral Aharon Haliva 22 Nisan'da istifa etmiş ve eski Merkez Komutanı Yehuda Fox da kısa zaman zaman önce önce 36 yıllık askeri kariyerini sonlandırdığını açıklamıştı.

L'orient Today'de yer alan habere göre İsrail rejimi, Tuğgeneral Shlomi Binder'i ordunun Askeri İstihbarat Başkanlığına ve Tuğgeneral Avi Bluth'u da Merkez Komutanlığına atadı.

Halihazırda harekat dairesinin başında bulunan Binder, daha önce Lübnan sınırında faaliyet gösteren ve Galilee Formasyonu olarak da bilinen 91. Tümen'in komutanlığını yapmıştı.

Söz konusu görevi iki buçuk yıldan fazla sürdüren Binder, yakın zamanda Haaretz'e verdiği mülakatta Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ı 'rasyonel biri' olarak gördüğünü söylemişti.

Nisan 2022'de Haaretz yazarı Amos Harel'e konuşan Binder, "Kararlarını verirken aklı başında ve mantıklı mı? Bana göre evet. Asıl soru bunun bizim açımızdan beklenen kararlara yol açıp açmadığı ve cevap; her zaman değil. Onu anlamaya çalışırken belli bir bilişsel zorluk yaşıyorum: Ben bir İsrailliyim, Lübnanlı bir Şii değilim," demişti.

Yakında Merkez Komutanlığına atanacak olan Bluth, şu anda Batı Şeria Tümeni olarak da bilinen 'Yahudiye ve Samiriye Tümeni'nin komutanı.

Şubat 2023'te Haaretz, Bluth'un subaylarına 'Tabu'da Bizimkiler: İbrahim Babamızdan Genç Yerleşimlere Toprak Kurtarıcılarının Sırları' başlıklı bir el kitabı dağıttığını yazmıştı.

Tabu, rejim adına gayrimenkul, mülk veya arazi işlemlerini kaydetmekle görevli kurum olarak öne çıkıyor.

Haaretz'in haberine göre Bluth, kitapçığa subaylarına Batı Şeria'daki 'arazi statüsü sorunlarını' daha iyi anlamalarına yardımcı olmasını umduğunu belirten bir ithaf eklemiş.

Mart 2023 tarihli BM raporuna göre, işgal altındaki Batı Şeria'da, 700 binden fazla İsrailli yerleşimci, 279 İsrail yerleşiminde yas adışı olarak yaşıyor.

Bu yerleşimlerin en az 147'si Siyonist rejimin iç hukukuna göre bile yasa dışı olan ileri karakollar.