Google ve Amazon'un soykırım vurgunculuğu ifşa oldu

img
Google ve Amazon'un soykırım vurgunculuğu ifşa oldu YDH

No Tech for Apartheid kampanyası, Google ve Amazon'un Project Nimbus ile İsrailli silah üreticilerine bulut hizmeti sunduğunu bildirdi.




YDH - Amerikalı teknoloji devleri Google ve Amazon'un Project Nimbus adlı bir plan doğrultusunda İsrailli silah üreticilerin bulut hizmeti sağladığı ortaya çıktı.

Filistin yanlısı bir kampanya örgütü olan No Tech for Apartheid, yaptığı açıklamada söz konusu çok uluslu şirketleri Siyonist işgal güçleriyle doğrudan işbirliği yaptıkları gerekçesiyle kınadı.

Araştırmacı gazetecilik portalı The Intercept'te yer alan habere göre, iki teknoloji devi ile  İsrail arasındaki 1,2 milyar dolarlık bulut sözleşmesi olan Project Nimbus, İsrail Havacılık ve Uzay Sanayii ve Rafael Gelişmiş Savunma Sistemleri de dahil olmak üzere İsrailli silah üreticilerinin bu şirketlerin bulut hizmetlerini kullanmasını zorunlu kılıyor.

Habere göre Rafael Advanced Defense Systems, analistlerin İsrail'in Filistinliler üzerinde kullandığına inandığı ve küp şeklinde şarapnel yaraları bırakan 'Spike' füzesini üretiyor.

The Intercept, bu füzenin geçtiğimiz ay İsrail'in yedi World Central Kitchen insani yardım çalışanını drone aracılığıyla öldürdüğü sırada kullanıldığı bilgisini paylaştı.

No Tech for Apartheid ayrıca Project Nimbus'un müşterilerinden birinin, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'daki yasa dışı yerleşimlerini genişletmekle görevli birimi olduğunu vurguladı.

Açıklamada, "Bu yeni haber ile şüpheye yer kalmadı: Google ve Amazon, İsrail ordusunun ölüm makinesini turbo şarj ediyor," ifadelerine yer verildi.

Diğer yandan İsrail Havacılık ve Uzay Sanayii'nin bir yan kuruluşu olan Elta, İsrail ordusunun Gazze'deki binaları yıkmak için kullandığı robot buldozerleri üretiyor.

Geçtiğimiz ay Google, İsrail hükümeti ile yaptığı bulut bilişim sözleşmesini protesto eden 50'den fazla çalışanını işten çıkarmıştı.

Eylem, 10 saat süren bir oturma eyleminden ibaretti ve çalışanlar, şirket İsrail ile olan sözleşmesini feshedene kadar ofisleri işgal edeceklerini söylemişlerdi.

Oturma eylemi, Time dergisinin Google'ın İsrail ordusu için bulut hizmetleri sağladığını ortaya koyan bir haberinin ardından planlanmıştı.

Dah aönce İsrail medyası tarafından yapılan bir araştırmada da Google Photos'un Gazze'de kullanılan yapay zeka hedefleme sistemlerinde kullanıldığı iddia edilmişti. Google bu iddiayı reddetti.