Batı'daki kampüs protestoları İsrail ekonomisini nasıl tehdit ediyor?

img
Batı'daki kampüs protestoları İsrail ekonomisini nasıl tehdit ediyor? YDH

İsrailli Yedioth Ahronoth gazetesi, Batı üniversitelerindeki Filistin'e destek protestolarının Siyonist rejimin 10-15 yıl içinde karşılaşabileceği daha büyük ekonomik zorlukları beraberinde getirdiği değerlendirmesini yaptı.




YDH - Yedioth Ahronoth gazetesi, ABD'deki üniversitelerde başlayan ve Avrupa'ya yayılan Filistin'e destek protestolarının Siyonist rejime uzun vadede vereceği ekonomik zarara dikkat çekti.

Dr. Amit Serusi imzasıyla yayımlanan köşe yazısında, "İsrail'in güçlü yanlarından biri ekonomik istikrarı ve dünyanın en büyük pazarlarıyla olan güçlü iş bağlantıları. Kampüslerde son dönemde yaşananların, İsrail'in ve dünya genelindeki Yahudilerin önümüzdeki 10 ila 15 yıl içinde karşılaşabileceği daha büyük ekonomik zorlukların sadece bir göstergesi olduğunu anlamak önemli," dedi.

ABD'de önde gelen şirketlerin çoğunun yeni nesil çalışanlarını doğrudan Columbia, NYU, UPenn gibi en iyi üniversitelerden aldığı ifade edilen yazıda, "Bu üniversiteler, Ivy League üniversitelerinden sürekli olarak işe alım yapan Apple, Google, Microsoft ve diğerleri gibi büyük ABD şirketleriyle olan güçlü ilişkileriyle gurur duyuyor," ifadeleri kullanıldı.

Kampüslerde öğrenciler arasında büyüyen İsrail karşıtlığının büyümesinin yakın vadede ciddi bir sorun haline gelebileceğine dikkat çekilen makalede, "Bu öğrencilerden bazıları kaçınılmaz olarak ABD ekonomisinde önemli roller oynayacak ve İsrail'in iktisadi bağlarını, iş ilişkilerini ve küresel pazardaki varlığını potansiyel olarak etkileyecektir. Bunun İsrail ekonomisi üzerinde derin bir etkisi olabilir," değerlendirmesi yapıldı.

Makalede, şöyle devam edildi:

"Büyük küresel şirketlerin çoğu İsrail ile bir düzeyde etkileşime sahip. Bu öğrenciler 10 ila 15 yıl içinde liderlik pozisyonlarına gelecekleri için konu daha da acil hale gelecek. Bu da İsrail'e yönelik bakış açılarını ve tutumlarını değiştirmeye şimdiden başlanması gerektiğini vurguluyor."