Amerikalı askeri yetkililerden Kızıldeniz itirafı

img
Amerikalı askeri yetkililerden Kızıldeniz itirafı YDH

Kızıldeniz’de Yemen füzelerine karşı koymak için bekleyen ABD gemileri, cephanelerinin tükenmesinin ardından Yunanistan’ın Girit Adası’nda gidip silahlanarak Kızıldeniz’e geri döndü.




YDH- Amerikalı bir askeri yetkili, Yemen’deki Sana güçlerinin operasyonları nedeniyle Kızıldeniz'deki durumun, ABD Donanması'nın onlarca yıldır tanık olduğu en zorlu ve dinamik durum olduğunu belirtti.

Yemen News Portal’ın ABD medyasından aktardığına göre, Kızıldeniz'deki ABD uçak gemisi saldırı grubunun komutanı Amiral Mark Miguez, "Denizciler, ABD Donanmasının onlarca yıldır gördüğü en zorlu ve dinamik savaş ortamında bizi istasyonda çalışır durumda tutmak için altı ay boyunca çalıştı" dedi.

Öte yandan ABD Donanması Sözcüsü, Business Insider'a yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Uçak gemisi Eisenhower ve destroyer Greeley, cephaneleri bittikten sonra yeniden silahlanmak üzere yakın zamanda Yunanistan'ın Souda Körfezi limanını ziyaret ederek Kızıldeniz'e geri döndü.”

Söz konusu sitede, “ABD uçak gemisi Eisenhower’ın yeniden silahlandıktan sonra Kızıldeniz'e dönüşü, Yemen füze krizinin sonunun görünmediği ve ABD istihbaratının çatışmanın bir süre daha devam edebileceği yönündeki uyarısı ışığında gerçekleşti” ifadelerine yer verildi.

Sitede şu ifadeler de yer aldı:

“ABD Donanması, Yemen'den gelen tehditlere karşı füzelere yaklaşık 1 milyar dolar harcıyor. Bu, Kızıldeniz'de artan mali maliyeti ve askeri gemilerin cephanelerini yenileme ihtiyacını vurgulayan bir rakam"