Kays el-Hazali: Irak Direnişi Siyonist rejimle savaş halinde

img
Kays el-Hazali: Irak Direnişi Siyonist rejimle savaş halinde YDH

Iraklı direniş grubunun lideri, İsrail'in Suriye'de Irak el-Nuceba Hareketi’ne ait tesisleri hedef alan son saldırılarını şiddetle kınadı ve Irak Direnişi’nin Tel Aviv rejimiyle savaş halinde olduğunu vurguladı.




YDH- Irak’ta Halk Seferberlik Güçleri'nin (Haşdi Şabi) bileşenlerinden olan Asaib-i Ehl-i Hak Genel Sekreteri Kays el-Hazali, Arapça yayın yapan el-Ehad televizyonuna verdiği özel mülakatta şunları söyledi:

“Bağdat hükümeti Filistin halkının davasına tam destek vermektedir. Bazı Arap rejimleri Siyonist rejimin suçlarına kayıtsız kalmakla kalmıyor, aynı zamanda bu işgalci ve gaspçı varlığa hizmet ediyor.

Irak hükümetinin Filistin meselesinde askeri bir tutum takınmasına gerek yok, zira direniş grupları hükümet yerine ve Irak halkı adına böyle bir rol üstlenmiş durumda.”

Kays el-Hazali, nihai zaferin mazlum Filistin halkını ve Direniş Ekseni'ni beklediğinin altını çizdi.

Suriye Savunma Bakanlığı, “Perşembe günü saat 03:20 sularında İsrail'in işgal altındaki Suriye'nin Golan Tepeleri yönünden Şam kırsalındaki bir binayı hedef alan bir hava saldırısı düzenlediğini” açıklamıştı.

Resmi haber ajansı SANA tarafından yapılan açıklamada, saldırının “bazı maddi hasara” yol açtığı belirtilirken, hava savunma sistemlerinin bazı füzeleri düşürdüğü ifade edildi.

Suriyeli muhaliflerle bağlantılı Londra merkezli bir kuruluş olan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi tarafından yapılan açıklamada, “İsrail hava saldırılarının Şam'ın güneyindeki Seyyide Zeynep mahallesinde bir kültür merkezini” ve Irak el-Nuceba Hareketi'ne ait bir “eğitim tesisini” hedef aldığını söylemişti.

Londra merkezli bu kuruluşa göre, grubun üç üyesi yaralandı.

İsminin açıklanmaması kaydıyla konuşan Iraklı gruptan bir kaynak da “İsrail” saldırısında gruba ait bir “kültür merkezinin” tahrip edildiğini doğruladı, ancak can kaybı olmadığını bildirdi.

Kaynak, el-Nuceba'nın “Suriye'de ilan edilmiş bir askeri üssü olmadığını” da sözlerine ekledi.

Irak İslami Direnişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başladığı geçtiğimiz Ekim ayından bu yana İsrail rejimine ait hedeflere yönelik çok sayıda saldırı düzenledi.

Haşdi Şabi de Irak ve Suriye'deki ABD işgal güçlerine karşı da operasyonlar başlattı.