Yemenli yetkili: Yemen'in birçok sürprizi var

img
Yemenli yetkili: Yemen'in birçok sürprizi var YDH

Ensarullah liderinin ofisi başkanı, Yemen'in yeteneklerine göre birçok seçeneğe sahip olduğunu belirtti.




YDH- Ensarullah liderinin ofisi başkanı Sefer es-Sufi, el-Mesire'ye yaptığı açıklamada, “düşmanın daha önce de gördüğü gibi, Yemen'de önemli sürprizlerle karşılaşacağını” belirtti.

Sana Ulusal Kurtuluş Hükümetinin geçici Başbakanı olan Abdulaziz bin Habtur da Direniş Ekseni’nin operasyonlarını ve Filistin halkına verdiği desteği övdü.

Abdulaziz bin Habtur el-Mesire'ye “cihat ve Direniş Ekseni’nin gücünün artmakta olduğunu” vurguladı.

Yemen Ensarullah Lideri Abdulmelik el-Husi de yaptığı son haftalık konuşmasında, Yemen'in düşmanı etkileyen önemli stratejik seçeneklere sahip olduğunu ve Yemen'in kendisine yöneltilen tüm tehditleri göz ardı ettiğini vurgulayarak, Yemen'in pozisyonlarını tüm olasılıklara hazır olma üzerine inşa ettiğini belirtmişti.

Yemen devriminin lideri, Yemen'in askeri operasyonlarına ilişkin istatistikler sunarak, son bir ay boyunca 71 balistik füze, seyir füzesi ve insansız hava aracıyla gerçekleştirilen operasyon sayısının 25'e ulaştığını bildirdi. Bu hafta içinde 10 balistik füze, seyir füzesi ve insansız hava aracının kullanıldığı operasyonlarla hedef alınan gemi sayısının 112'ye ulaştığına dikkat çekmişti.

Halkın askeri seferberliğinde başvuru sayısının 296 bine ulaştığını ve bu alanda önemli başarılar elde edildiğini söyleyen Abdulmelik el-Husi ayrıca, Yemen Silahlı Kuvvetler’nin yeteneklerini geliştirme ve önemli hedeflere ulaşmak için kaynak sağlama çabalarını da değinmişti.

el-Husi, konuşmasının sonunda, “Düşman ne zaman gerilimi tırmandırmaya başvurursa, biz de her düzeyde ve faaliyette gerilimi daha da tırmandırmalıyız” uyarısında bulunmuştu.