Hizbullah roketleri İsrail'in kuzeyinde geniş çaplı yangınlara yol açtı

img
Hizbullah roketleri İsrail'in kuzeyinde geniş çaplı yangınlara yol açtı YDH

Lübnan'dan fırlatılan 35 roketin ardından 90. Otoyol ve Kiryat Şamona yakınlarında doğrudan isabet ve çok sayıda yangın gerçekleşti.




 YDH- İsrail gazetesi Yedioth Ahronoth'a göre, Cuma akşamı Lübnan'dan kuzeydeki Kiryat Şamona kentine atılan yaklaşık 35 roket geniş çaplı yangınlara neden oldu.

Şehirde onlarca ev ve aracın etkilendiği, mülk ve altyapıda önemli hasar meydana geldiği bildirildi.

Galil-Golan istasyonundan on itfaiye ekibi, kuzey bölgesindeki diğer istasyonlardan gelen ekiplerin de desteğiyle açık alanlarda çıkan iki büyük yangını söndürmeye çalışıyor.

İtfaiye ve Kurtarma Hizmetleri Kuzey Bölge Komutanı İtfaiye Komiser Yardımcısı Yair Elkayam “İtfaiyeciler yerleşim hattı boyunca alevleri kontrol altına almak için yorulmadan çalışırken, bölgede sürekli yangın alarmları çalıyor. Hava koşulları ve yoğun top atışlarının birleşimi birden fazla yangın bölgesine yol açtı; bu senaryoya hazırlıklıydık ve güçlendirilmiş çabalarla karşılık verdik,” dedi. 

Kiryat Şamona'ya atılan roketlerden yaklaşık 15'i önlendi ve doğrudan isabet nedeniyle bölgede hasara neden oldu. Yangınlar 90. Otoyol ve Kiryat Şamona yakınlarında çıktı.

Ailesi Eylat'ta kalırken bu hafta şehre dönen Kiryat Şamona sakini 46 yaşındaki Shlomi şunları söyledi: “Bu hafta Kiryat Şamona'da sürekli siren sesleriyle birlikte ciddi bir tırmanış yaşandı. Bu akşam da Kach Kavşağı'ndan Kiryat Şamona'nın girişine kadar olan tüm sırt roket çarpmaları nedeniyle alev alev yanıyor. Kuzey ve Kiryat Şamona'nın yoğun bir savaşın içinde olduğunu ve İsrail ordusu saldırılarının yoğunlaşmasından kaçınmanın mümkün olmadığını anlamalarının zamanı geldi.'' dedi. 

Kuzey İsrail yedi aydır savaş halinde ve çatışmalar geçtiğimiz hafta daha da şiddetlendi. Bu hafta üç asker çatışmada öldürüldü.

Pazartesi günü Başçavuş Dan Kamkagi ve Başçavuş Nahman Natan Hertz bir intihar uçağı tarafından öldürüldü.

Salı günü kuzey Celile bölgesinde aralıksız siren sesleri duyuldu. Çarşamba günü, Başçavuş Haim Sabach bir havan mermisi tarafından öldürüldü. Perşembe günü Hizbullah Yukarı ve Batı Celile'ye eş zamanlı olarak saldırdı. 



Makaleler

Güncel