David Cameron: İsrail'e silah satışını yasaklamak Hamas'ı güçlendirir

img
David Cameron: İsrail'e silah satışını yasaklamak Hamas'ı güçlendirir YDH

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron İsrail’e silah satışlarının askıya alınmasına karşı çıktı.




YDH- İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, İsrail rejiminin Refah'ta planladığı tırmanışla ilgili “endişelerini” dile getirmesine rağmen, İngiltere'nin İsrail'e silah satma yasağının Hamas'ı güçlendireceğini söyledi.

BBC'ye konuşan Cameron, ABD Başkanı Joe Biden tarafından yapılan ve İsrail'in Gazze'nin güneyinde, bölgenin geri kalanından kaçan Filistinliler için bir sığınak haline gelen şehre saldırması halinde silah ihracatına bazı kısıtlamalar getirilmesini öneren yorumlara katılmadığını söyledi.

“En son bunu yapmam istendiğinde bunu yapmadım ve sadece birkaç gün sonra İran'dan İsrail'e acımasız bir saldırı oldu... Bence bu tamamen yanlış bir mesaj olurdu,” diyerek İran'ın geçen ay İsrail'e düzenlediği ve herhangi bir can kaybına yol açmadığı bildirilen doğrudan saldırıya atıfta bulundu.

Cameron, “Bugün sadece silah ihracatı konusundaki yaklaşımımızı değiştireceğimizi açıklamak Hamas'ı daha da güçlendirir ve bir rehine anlaşması ihtimalini azaltır.” dedi.

İsrail'in en büyük destekçisi olan ABD'de, ülke içinde ve uluslararası alanda artan baskılar Biden'ın ilk kez İsrail'e yapılan yıllık 3 milyar dolarlık askeri yardımın kesilmesi ihtimalini gündeme getirmesine yol açmıştı.

Cameron, silah satışını askıya alma planlarını reddetmesine rağmen, hükümetinin sivilleri korumak için “bir planları olmadığı sürece” İsrail'in Refah'a saldırısını destekleyemeyeceğini söyledi.

BBC'ye verdiği demeçte “Bu planı görmedik, dolayısıyla Refah'ta büyük bir operasyonu desteklemiyoruz” dedi.



Makaleler

Güncel