Yahya Seri: Gazze'ye destek için gerilimin 4. aşamasını başlattık

img
Yahya Seri: Gazze'ye destek için gerilimin 4. aşamasını başlattık YDH

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü, yeni operasyonlarla ilgili olarak önümüzdeki günlerde ayrıntıların açıklanacağını söyledi.




YDH- Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri yaptığı açıklamada, İsrail’e karşı gerilimin dördüncü aşamasının başladığını duyurdu ve gerilimin bir parçası olarak önemli operasyonların yapılacağını belirtti.

Sana Hükümeti yetkilileri daha önce yaptıkları açıklamalarla, iki bölümden oluşan operasyonlarının dördüncü aşamasını başlattıklarını duyurmuşlardı.

İlk bölüm, doğrudan yürürlüğe girerek, saldırıların kapsamını Akdeniz'i de içine alacak şekilde genişletirken, Yemenliler ikinci bölümün İsrail'in geçen hafta başlattığı Refah saldırısı durumunda devreye gireceğini söylemişti.

İkinci bölümün, işgal altındaki Filistin limanlarına yanaşan her geminin işletmecisini sorumlu tutacak ve Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin ulaşabildiği tüm gemileri meşru hedef haline getirecek yeni bir denklemi yürürlüğe koyacağı bildirildi.

Yemen Savunma Bakanlığı'na bağlı Ahlaki Rehberlik Dairesi tarafından Sana'da düzenlenen bir etkinlikte konuşan Yahya Seri, Yemen'in Akdeniz üzerinden İsrail işgal limanlarına giden gemilere uyguladığı ablukayı ihlal eden gemilerle ilgili yeni ayrıntıların önümüzdeki günlerde açıklanacağını söyledi.

Bu bağlamda, Yemen'in Gazze'ye destek operasyonlarının ve tutumunun “sadece popülerlik kazanmaya yönelik sloganlar olmadığını”, aksine “pratikte kök salmış bir duruş” olduğunu vurgulayan Seri, “Yemen halkının bu amaç için canlarını feda etmeye tamamen hazır olduğunu ve eğer bir yol verilirse milyonlarca kişinin Gazze'yi İsrailli düşmana karşı savunmaya gideceğini” vurguladı.

Seri, Yemen halkının “Amerikalıların ülkeye kara saldırısı başlatması ya da Filistin'e giden bir yol açılması halinde kendilerini savaşa hazırladığını” belirterek, Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin “Filistin halkını desteklemek için beşinci ve altıncı aşamalar için önemli hazırlıklara sahip olduğunu” açıkladı.

Yemen'in “Kızıldeniz ve Arap Denizi ile Hint Okyanusu'nda yeryüzünün tiranlarını aşağılayarak önemli bir stratejik konuma sahip olduğunu kanıtladığını” belirten Yahya seri, “Kızıldeniz ve Arap Denizi ile Hint Okyanusu'ndan Akdeniz'e kadar Arap ve diğer denizlerde egemenliğini ve Arap egemenliğini dayattığını” söyledi.

Seri, “Dünya öyle bir aşamaya geldi ki kimse Amerika'ya tek bir kelime etmeye cesaret edemezken Yemen füzeler ve uçaklarla vurdu ve itibarını yerle bir etti. Yemen operasyonları sonucunda ABD gemilerini koruyamayacak bir aşamaya geldi, Yemen ise henüz onunla ve İsraillilerle savaşın başında” dedi. 

Şöyle ekledi: “Onların yok etmek ve duvarlara yazmamızı engellemek istedikleri Amerika ve İsrail'e ölüm çığlığımızı bugün füzelere yazıyor ve onlarla İsrail ve Amerika'yı vuruyoruz.” 

“Dünya Gazze'yi terk etti ama Yemen Direniş Ekseni’nin yanında durdu” diyen Seri, bu savaşın “bir grubu ya da mezhebi değil, tüm Yemenlileri temsil ettiğini” vurguladı.