Hizbullah’ın son saldırıları İsrail’de korkuları artırdı

img
Hizbullah’ın son saldırıları İsrail’de korkuları artırdı YDH

Hizbullah’ın işgal altındaki Kuzey Filistin topraklarındaki İsrail hedeflerine düzenlediği son operasyonlar, İsrail’de endişeleri artırdı.




YDH- İsrailli yayın kuruluşu Kanal 14’e açıklamalarda bulunan askeri yorumcu Noam Amir, Hizbullah'ın işgal altındaki Filistin topraklarının kuzeyindeki İsrail hedeflerine güçlü saldırılar düzenlediğini ve birçok başarı elde ettiğini söyledi.

Hizbullah’ın bir casus balonunu ve üssünü hedef aldığı dünkü operasyonu hatırlatan Amir, direniş hareketinin İsrail askeri noktaları hakkında bilgi edinmediğini iddia eden İsrail ordu sözcüsünü yalanladı.

Casus balonun içeriğinin, taşıdığı kameranın ve görme yeteneğinin önemine dikkat çeken İsrailli askeri yorumcu şunları söyledi: “Bunların hepsi sonuçta bilgidir ve Hizbullah bunları nasıl stratejiye dönüştüreceğini biliyor.”

Amir’e göre, Hizbullah’ın dünkü saldırısı İsrail’i caydırdı, İsrail ordusu böylece o bölgede bir daha casus balonlarını havalandırmayı göz alamaz.

İsrail medyası ayrıca, “Hizbullah’ın tüm Celile’yi kapsayan İHA ve füze saldırılarını engelleyen hiçbir şey yok” yorumunda bulundu.

Bu arada Kanal 12’nin kuzey muhabiri Hadar Getsists'e göre, Batı Celile'ye yönelik dünkü bombardıman, roketlerin Admit'e ve Arap el-Aramşa da dahil olmak üzere diğer bölgelere fırlatılmasıyla başladı. Getsists “Bunu Malikiye, Metula ve Avivim'e fırlatılan diğer füzeler izledi ve bu da büyük hasara yol açtı” dedi.

İşgal ordusunun yedek kuvvetlerinden Tümgeneral Yiftah Ron Tal ise Hizbullah’ın operasyonlarını sürdürdüğünü ve kuzeydeki durumun "dayanılmaz" olduğunu vurguladı.

Tal, kuzeyde yaşananları bir "yıpratma savaşı" olarak tanımladı ve İsrail'in orada büyük ölçüde aşağılandığını belirtti.