Ayetullah Sistani hiçbir yeni ittifakı desteklemiyor

img
Ayetullah Sistani hiçbir yeni ittifakı desteklemiyor YDH

SAAF- Irak’ta yeni kurulan bir siyasi ittifakın Ayetullah Sistani tarafından desteklendiğine dair




SAAF- Irak’ta yeni kurulan bir siyasi ittifakın Ayetullah Sistani tarafından desteklendiğine dair haberler Ayetullah Siatani’nin bürosu tarafından yalanlandı.

 

Bazı Şii liderlerin Necef kentinde Ayetullah Sistani ile yaptıkları görüşmeler sürerken Ayetullah Sistani’nin bürosundan yapılan açıklamada kendisinin kurulması planlanan hiçbir yeni siyasi oluşumu desteklemediği ifade edildi.

 

Ayetullah Sistani’nin bürosunun resmi sözcüsü Hamid el-Haffaf, bazı siyasi grup temsilcilerinin Ayetullah Sistani ile yaptıkları görüşmelerle ilgili açıklamada bulunarak “Ayetullah Sistani hiçbir yeni siyasi oluşumu desteklememektedir. Ayetullah Sistani’nin yeni kurulmakta olan bir siyasi oluşumu desteklediğine dair haberler doğru değildir. Kendisi bu konuyla ilgili olarak tüm siyasi grupların görüşlerini bilmemekte ve bu konuda herhangi bir şey söylememektedir” dedi.

 

ABD basınında etnik ve mezhebi kesimler üstü yeni bir siyasi oluşumun başlatıldığı ve Ayetullah Sistani’nin de bu oluşumu desteklediği ileri sürülmüştü.