İsrailli yetkiliden 'çıkmazdayız' uyarısı

img
İsrailli yetkiliden 'çıkmazdayız' uyarısı YDH

İsrail Esirler ve Kayıplar Dairesi eski başkanı Avi Kalo, rejim ordusunun Gazze'deki esirleri 'geri alma çabalarının çıkmaza girdiğini' ve ateşkes yapılması gerektiğini savundu.




YDH - İsrail ordusunun istihbarat biriminde Esirler ve Kayıplar Dairesi'nin eski başkanı olan Avi Kalo, 103FM radyosuna verdiği mülakatta Gazze'deki esirlerin durumuna ilişkin değerlendirmede bulundu.

Kalo, "Dört esirin cesedinin bulunması, son derece yüksek istihbarat kabiliyetlerini ve sahada belirli bir operasyonel dayanağımız olduğunu gösterse de sadece buna umut bağlayamayız," dedi.

Savaşın gidişatına ve esirlerin durumuna ilişkin karamsar tahminlerde bulunan Kalo, "Görünen o ki son dönemde tartışılan fırsat penceresi kapanıyor ve Yahya Sinvar'ın konfor alanı genişliyor," ifadelerini kullandı.

Tüm göstergelerin Filistin direnişi açısından rahat bir stratejik duruma işaret ettiğini vurgulayan Kalo, "Bu fırsatı değerlendirmeliydik, şu anda çıkmazdayız," yorumunu yaptı.

Yetkili, şöyle devam etti: "Savaş sonrası kapsamlı bir stratejik çözümün yokluğunda, esirlerin serbest bırakılmasını müzakere etmek zor olacaktır. Hükümet bu konuyu Amerikalılarla bile görüşmeyi reddediyor."

Siyonist rejim ordusunun yapacaklarının sınırlı olduğuna dikkat çeken Kalo, "Şu anda esirlerin iadesi için çözüm muhtemelen ateşkesten geçiyor. Liderliğin zor kararlar alması gerekiyor. Bu meselenin basit bir çözümü yok," diye ekledi.



Makaleler

Güncel