Netanyahu için yakalama talebi

img
Netanyahu için yakalama talebi YDH

Uluslararası Ceza Mahkemesi, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında savaş suçu işledikleri gerekçesiyle yakalama kararı talep etti.




YDH - Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Han, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında yakalama kararı başvurusunda bulundu.

Açıklamada ayrıca UCM'nin Yahya Sinvar, Muhammed Dayf ve İsmail Haniye için de yakalama kararı talep edildiği belirtildi.

UCM tarafından yayımlanan bildiride, Netanyahu ve Gallant sivillerin aç bırakılmasını bir savaş yöntemi olarak kullanmak ve 'savaş suçu olarak sivil nüfusa karşı kasıtlı saldırılar düzenlemekle' suçlandı.

Han, söz konusu isimlerin Siyonist rejimin Gazze'ye yönelik soykırım harekatının başlangıcından itibaren savaş suçlarından sorumlu olduklarına inanmak için 'gerekçelerin olduğunu' savundu.

Yetkili, 'Gazze'deki sivil nüfusa yönelik diğer saldırılar ve toplu cezalandırmalarla birlikte açlığın bir savaş yöntemi olarak kullanılmasının etkilerinin akut, görünür ve yaygın olarak bilindiğini' de sözlerine ekledi.



Makaleler

Güncel