Maariv: Yerleşimcilerin orduya güveni azaldı

img
Maariv: Yerleşimcilerin orduya güveni azaldı YDH

İsrail medyası, Gazze Şeridi'ndeki ‘yerleşimciler’ arasında İsrail ordusuna karşı güvenin azaldığını söyledi.




YDH- İsrail gazetesi ‘Maariv’ Gazze Şeridi'ndeki ‘yerleşimciler’ arasında İsrail ordusuna duyulan güvenin azaldığını yazdı.

Gazete Gazze Tümeni'nden bir subayın şu sözlerini aktardı: “7 Ekim'de bize ihtiyaç duyduklarında orada değildik.”

Gazete, ‘yerleşimcilerin’ geri dönüşlerinin tamamlanması için Temmuz ayı başında bir tarih belirlendiğini ve şu ana kadar sadece yaklaşık yüzde 60'ının köy yerleşimlerine geri döndüğünü bildirdi.

Maariv, Gazze Tümeni ve Güney Komutanlığı'ndaki subayların şu sözlerini aktardı: “Ordu, yerleşim yerlerine geri dönüşün orduya duyulan güvenin bir tür testi olduğunun farkında. Orduya olan güveni yeniden tesis etmek zor bir iş ve güven eksikliği önümüzdeki yıllarda da devam edebilir.”

Maariv şöyle devam etti: “Güney Komutanlığı'nda özellikle şu konulara dikkat çekildi: Bölgedeki temel ekonomik kol olan ve çatışmalarda ağır hasar gören tarımsal tesislerin desteklenmesi. Bunun, ister bölgedeki ve özellikle her bir yerleşim yerindeki güvenlik unsurlarının iyileştirilmesi düzeyinde olsun, isterse bölge sakinlerinin (yerleşimcilerin) her birinin kişisel dokunulmazlığının güçlendirilmesi düzeyinde olsun, nüfusun (yerleşimcilerin) geri dönüşünü sağlamak için ele alınmasının gerektiği vurgulandı.”

Maariv bunlar haricinde, tıbbi hizmetlerin ve eğitimin sağlanmasına kadar başka çeşitli temel konuların da konuşulduğunu belirtti.

Maariv, yüzlerce öğretmenin savaştan önce çalıştıkları eğitim yerlerinden ayrıldığını da kaydetti.

Maariv ayrıca, Gazze Bölümü'nden bir yetkilinin şu sözlerini de aktardı: “Öğretmenler emekli olmak istediklerini açıkladılar ve daha genç olan diğerleri de başka yerlerde iş bulduklarını ve Şerit bölgelerinde öğretmenliğe geri dönmeyeceklerini bildirdiler.”



Makaleler

Güncel