İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi başkanı: Hiçbir hedefe ulaşamadık

img
İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi başkanı: Hiçbir hedefe ulaşamadık YDH

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi başkanı, İsrail’in Gazze savaşındaki hedeflerinin hiçbirini gerçekleştiremediğini belirtti.




YDH- Üst düzey bir İsrailli yetkili, rejimin Gazze Şeridi'ne karşı aylardır sürdürdüğü soykırım savaşıyla ulaşmaya çalıştığı tüm “stratejik hedefleri” gerçekleştirmekte yetersiz kaldığını itiraf etti.

İsrail rejiminin Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi yaptığı açıklamada İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşında hiçbir hedefine ulaşamadığını söyledi.

Hanegbi’nin, İsrail Dışişleri ve Güvenlik Komitesi'ne verdiği brifingde şunları söylediği bildirildi: “Savaşın stratejik hedeflerinden hiçbirine ulaşamadık, esir anlaşması için hiçbir koşul sağlamadık, Hamas'ı deviremedik ve Gazze sakinlerinin [Gazze Şeridi civarındaki yerleşimcilerin] güvenli bir şekilde evlerine dönmelerini sağlayamadık.”

“[İsrail kuvvetlerinde] bunun çok zaman alacağını söylüyorlar, bir yıl değil, yıllar” diyen Hanegbi, “Kabine kuzey için net bir hedef belirlemedi, tarih yok, hedef yok, stratejik amaç yok” diye ekledi.

Bu arada Hanegbi, rejimin sürekli bombalama ve insani yardım konvoylarını engelleme eylemleriyle dünyayı kendisine karşı çevirdiğini kaydetti.

Hanegbi'nin açıklamaları, bir İsrailli yetkilinin Gazze nüfusunun tamamının komşu Mısır'a zorunlu göçünü de içeren hedeflerine ulaşmada rejimin başarısız olduğunu itiraf ettiği ilk olay değil.

Geçtiğimiz cumartesi günü, İsrail parlamentosunun bir üyesi olan ve rejimin casusluk teşkilatı Mossad'ın başkan yardımcılığını yapmış Ram Ben-Barak, savaşı “nafile” olarak nitelendirmiş ve Tel Aviv'in kaybeden tarafta olduğunu vurgulamıştı.



Makaleler

Güncel